08/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Miss USA güzellik yarışmasında, kendisine sorulan soruya gey evliliği reddeden bir cevap vermesinden sonra Miss California unvanı da elinden alınan ‘Carrie Prejean’, California'daki yarışmayı düzen

Miss USA güzellik yarışmasında, kendisine sorulan soruya gey evliliği reddeden bir cevap vermesinden sonra Miss California unvanı da elinden alınan ‘Carrie Prejean’, California'daki yarışmayı düzenleyen şirkete dava açtı. Sarışın güzele göre başına gelenlerin tek sebebi verdiği tutucu beyanlar ve Tanrı’nın bu konuda kendisini sınaması!

Oysa organizatörler, Miss California’nın yarışmaya katılım sözleşmesinin temsil yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve bu yüzden elendiğini ileri sürüyorlar...
 
Las Vegas’ta yapılan Büyük Final’de köşe yazarı Perez Hilton: "Vermont gey evliliği yasallaştıran dördüncü ABD eyaleti haline gelmiştir. Diğer eyaletler bunu takip etmeli mi?’ diye sordu.
 
"Herkes bu yasaya katılmak veya katılmamakta serbesttir ama benim yaşadığım eyalette evliliğin bir erkek ve bir kadın arasında olması gerektiğini düşünüyorum. Ben ailemde böyle gördüm ve böyle büyüdüm, ama kimsenin düşüncesine de saygısızlık etmek istemem!" Böylesi bir cevap, üstelik tam da California da gey çiftlere sivil evlilik yolu açılması referandum ile reddedilmiş ve büyük bir yara açmışken, yersiz bulunmuştu!
 
Yorumcular bu beyanın, O’ nu favorisi olduğu Miss USA tahtından ettiğini söyleye dursun, Miss, Tanrı'nın bu soru ile kendisine olan inanç ve bağlılığını test ettiğini ileri sürerek olaya dini motifler de kattı!
 
Kendisine soruyu yönelten köşe yazarı Perez Hilton ise ‘Prejean yarışmayı gey evliliğe karşı olduğu için değil, süzme bir salak olduğundan kaybetti. Zaten, ruhsuz ve açık görüşlü olmayan birisinin California’yı temsil etmesi beni derin üzüntüye sevk etmişti’ dedi.
 
http://www.youtube.com/watch?v=8XMvviFbkf0&feature=player_embedded

Çeviren: Engin Pala

 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam