09/12/2015 | Yazar: Hakan Özkan

Kendi koşullarında moda endüstrisini allak bullak eden trans modellerle tanışın!

Modayı yeniden tanımlayan 12 trans model Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kendi koşullarında moda endüstrisini allak bullak eden trans modellerle tanışın!

Podyumlar, setler ve dergi kapakları yeni nesil bir güzellik anlayışı için şekilleniyor. Cinsiyet ve ihtişamı yeniden tanımlayan trans modeller, modayı ikili cinsiyet yapısına dahil olmadan kuruyor.

Modada izler bırakan 12 trans* modeli sizin için derledik:

1. Hari Nef

New York’ta yaşayan Hari Nef IMG markasının modellerinden ve Eckhaus Latta ve Hood By Air defilelerinde yürüdü. Nef ayrıca yetenekli bir yazar ve yetenekli bir oyuncu.

2. Laith Ashley De La Cruz

Laith, Barneys'de yönettiği  “Sisters, Sons & Daughters" kampanyası ile gündeme geldi. Ortaya çıktığında modelleme sektöründe dalgalar yarattığı yorumları yapıldı. Laith aynı zamanda New York'un Callen-Lorde Toplum Sağlığı Merkezi'nde LGBTİ’ler için çalışıyor.

3. Lea T

Riccardo Tisci tarafından keşfedilen Brezilyalı Lea T, Love Dergisinin kapak fotoğrafı için Kate Moss ile öpüştü. Oprah’ın şovunda konuk olarak yer aldı. Redken ve Givenchy için kampanyalar düzenledi.

4. Juliana Huxtable

Juliana Huxtable yalnızca bir model değil aynı zamanda bir şair, bir DJ ve bir sanatçı. Juliana'nın özgeçmişinde DKNY, Eckhaus Latta ve BCALLA için modellik tecrübeleri yer alıyor. Juliana aynı zamanda bir heykeltıraş ve yaptığı heykel, New Museum’da sergilendi.

5. Aydian Dowling

Aydian Dowling, fitness modeli, iş insanı ve insan hakları savunucusu. Erkek Sağlığı Ultimate Guy yarışmasını kazanarak gündeme geldi. Aydian translar için güçlü, olumlu bir sembol olarak biliniyor.

6. Valentijn De Hingh

Hollandalı film yapımcısı tarafından çocuk yaşta keşfedilen Valentijn De Hingh’ın 8 ve 17 yaşları arası cinsiyet geçişi bir televizyon belgeseli olarak yayınlandı. Valentijn çarpıcı yüz hatlarının yanı sıra zeki, eğlenceli bir yazar. Valentijn’in “Neden Seçtim?” başlıklı bir TED konuşması da mevcut.

7. Andreja Pejic

Bosnalı bir göçmen olan Andreja, kariyerine kadın-erkek kıyafetleri için modellik yaparak başladı. Kıyafetlerin cinsiyetsizliğini yansıtmayı amaçlayan Pejic, “ben ikisi için tek bir pazarlık malzemesiyim” diyerek durumu mizahi yoldan ifade ediyor. 2014 yılında cinsiyet geçiş sürecini sonlandıran Pejic, Makeup Forever ve Gaultier markalarının yüzü olarak Vogue’da yer aldı.

8. Isis King

Isis Kral ilk olarak America’s Next Top Model yarışmasında ve bir sonraki All-Stars sezonunda yer aldı. O zamandan beri US Weekly, Seventeen ve American Apparel gibi güçlü markaların kampanyalarında yer aldı. İsis eğitimli bir moda tasarımcısı ve bu listedeki pek çok kişi gibi, o da moda dünyasının ötesinde işler yapıyor.

9. Arisce Wanzer

Arisce Topshop ve Kenneth Cole’un kampanyalarında yer alan Arisce, hâlâ Amerika’nın moda gündeminde güncel olarak yer alıyor.

10. Geena Rocero

İlk olarak 2014 yılında 31 Mart Uluslararası Trans* Görünürlük Günü’nde TED Talk’ta “Neden açılmalıyım?” konuşmasıyla yer alan Geena, konuşmanın öncesinde iç çamaşırı ve mayo modelliği yapıyordu. Geena o zamandan beri yalnızca moda sektörü için değil, Gender Proud adlı savunuculuk grubu için de çalışıyor.

11. Carmen Carrera

Drag Queen yarışmasının üçüncü sezonunda ünlenen Carmen, şimdi Steven Meisel ve David LaChapelle gibi markalar için poz veriyor. Modelliğin yanı sıra Meryl Streep gibi isimlerle kamera karşısına geçen Carmen, trans hakları ve HIV farkındalığı için çalışıyor.

12. Dezjorn Gauthier

Dezjorn şu anda Trans Modeller New York ajansı ile çalışıyor. Dünya çapında trans erkekleri güçlendirmek için kurulan “I Am Here” adlı organizasyonun kurucusu. Organizasyon trans erkeklerin eğitimini, güçlendirilmesini amaçlıyor. Dezjorn moda kariyerinin ve aktivist kişiliğinin yanı sıra Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenimine devam ediyor.


Etiketler: yaşam, moda
İstihdam