02/12/2019 | Yazar: Kaos GL

DİSK’in yönetimine aday Mor Liste, “kadınız, LGBTİ+’yiz, işçiyiz, emekçiyiz, sendikalıyız” diyor…

Mor Liste: Kadınlar sendikada eşit söz hakkı istiyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadın sendikacılar Mor Liste ile DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube yönetimine girmeye hazırlanıyor.

Belediyelerde çalışan kadın işçilerin bir araya geldiği Mor Liste yönetime aday olan ekiplerden biri.

Mor Liste, “kadın-erkek eşitsizliği, ne yazık ki bugün Türkiye’de sadece siyasetin değil sendikal örgütlenmelerin de bir gerçeği” diyor ve ekliyor:

“Artık bu eşitsizliğe son vermek istiyoruz. Dünya nüfusunun yarısıyız… Sendikanın yarısıyız... Buna rağmen yok sayılıyoruz. Temsil edilmek hakkımız. Çünkü varız, buradayız, kadınız, LGBTİ+’yiz, işçiyiz, emekçiyiz, sendikalıyız.”

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube yeni yönetimini belirleyecek olağanüstü seçim, 8 Aralık Pazar günü yapılacak.

Çalışma hayatında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği…

DİSK, ‘Özgürlükçü, Eşitlikçi, Demokratik ve Sosyal Bir Anayasa İçin Temel İlkeler Raporu’ başlıklı “anayasa” önerisinde, ‘cinsel yönelim ve cinsel kimlik’i de ayrımcılık yasakları arasına almıştı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) “Türkiye İşçi Sınıfının Görünümü” araştırmasının “Ayrımcılık ve Toplumsal Cinsiyet” kısmında “cinsel yönelim ayrımcılığı”na da yer verdi.

Türkiye’de Kamu ve Özel Sektör Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu 2018 Yılı Araştırmaları işte burada…

 

 

 

 

 

 


Etiketler: insan hakları, kadın, çalışma hayatı
nefret