05/09/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Eylül’de Gel yazı dizisinde bugün Mersin Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi var.

Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi yeni döneme hazır Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni dönem hazırlıklarına başlayan ya da son rötuşlarını yapan dernek ve toplulukların bir yıllık etkinlik planları Eylül’de Gel yazı dizisinde. Bugün Mersin Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi var.

Fotoğraf: Mersin Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi, 1 Mayıs 2018

Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetli bir hazırlık içinde. Yeni dönem hazırlıklarına başlayan ya da son rötuşlarını yapan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk. Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası “Eylül’de Gel” yazı dizisinde.

Eylül’de Gel’in bugünkü konuğu Mersin Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi. Bir yıldır faaliyet sürdüren Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi yeni yıldan önce tüzel kişilik kazanmayı planlıyor. Bu süreç içerisinde politika tartışmaları sürdürecek ve politika belgelerini yazacak Muamma sanmayın ki etkinliksiz kalacak.Sözü Muamma'ya bırakalım.

Mersin Üniversitesi’nde bir koordinasyon

Muamma, Mersin' de yaşayan LGBTİ+’lar ile birlikte çalışma grupları ve komisyonlarını kurarak sokakta, alanda, akademide, LGBTİ+ ve insan hakları hareketi içinde görünürlük sağlamayı sürdürecek. Muamma’nın bu yıl için planlarından biri de Mersin Üniversitesi içerisinde bir koordinasyon kurulması.

Haftalık toplantılara devam

Muamma haftalık aktivist toplantılarına bu yıl da devam edecek. Hak ihlallerinin raporlanması, hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmetinin verilmesi, sokak eylemleri, sivil toplum kuruşları ve siyasi yapılar ile temas etkinliklerini sürdürecek.

Fotoğraf: 4. Mersin Onur Haftası, Ritim Atölyesi, 2018

8 Mart, 1 Mayıs, 17 Mayıs, Mersin Onur Haftası... Muamma alanda olmaya devam edecek.

Heteroseksizme karşı top koşturan futbol takımı Muamma ve müzik grubu 7 Renk Koro çalışmalarını bu yıl da sürdürecek. Detaylı bilgi için stratejik planımızı bekleyiniz.

Yazı dizimizde sırada Keskesor LGBTİ+ var. 

İlgili haber:

Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi bol gullümlü, bol çaylı bir döneme bekliyor


Etiketler: yaşam
İstihdam