05/11/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Muamma LGBTİ+ Derneği derneğin gönüllülerinin hazırladığı Kasım ayı faaliyetlerini açıkladı.

Muamma’nın Kasım etkinlikleri gönüllülerden… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mersin’de faaliyet yürüten ve 1 Kasım 2018’de dernekleşen Muamma LGBTİ+ Derneği Kasım ayı faaliyetlerini açıkladı. Ekrem Tunç ve Gizem Derin’in verdiği LGBTİ+ 101 atölyesi ile Kasım ayını karşılayan dernek, 9 Kasım Cumartesi gününü vegan kahvaltı ve yoga etkinliğine ayırıyor.

16 Kasım Cumartesi günü saat 12:00'de dernek binasında gerçekleştireceğiz Lezbiyenler Konuşuyor etkinliğini, 23 Kasım Cumartesi günü sahilde yürümeye ayırıyor.

Derneğin Kasım ayındaki son etkinliği ise Translar Konuşuyor. Bu etkinlikte “İhtiyacınız Olan Tek Şey Sevgi Mi?” isimli kısa film gösterimi yapılacak.

“Dayanışma kültürünü güçlendirecek fikirleri eyleme dökmeye çalışıyoruz”

Derneğin Kasım ayı etkinlik programını haftanın iki günü bir araya gelerek Mersin’de LGBTİ+ gündemi için çalışan Muamma LGBTİ+ gönüllüleri oluşturdu. Derneğin gönüllü grubu kaosGL.org’a nasıl bir faaliyet yürüttüklerini şöyle aktardı:

“Biz Muamma LGBTİ+ Derneği Gönüllüleri her pazartesi ve perşembe belirlemiş olduğumuz saatlerde düzenli olarak bir araya geliyoruz.

“Gönüllü buluşmalarımızı sohbetle açıyoruz. Ardından yerelden doğru LGBTİ+ hareketi içerisinde neler yapabiliriz, nasıl etkili ve verimli programlar çıkartırız, gönüllü sayımızı nasıl artırır, hareketimizi sahada nasıl görünür kılarız ve örgütlülüğü güçlendiririz sorularına yanıt arıyoruz. Türkiye ve dünyada olan gündemleri göz önünde bulundurarak, dayanışma kültürünü güçlendirecek fikirleri birbirimizle paylaşıyor ve eyleme dökmeye çalışıyoruz.

“Bu ay ilk kez derneğin ana faaliyetleri olacak aylık takvimi biz örgütledik. İçeriğini de kendimizin oluşturduğu takvimde Mersin'de yaşayan LGBTİ+ ların ihtiyaçlarını gözetip bu doğrultuda liste çıkarmaya özen gösterdik.”

Derneğin Kasım ayı etkinliklerinin tüm ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam