29/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nden öğrenci grubunun haber sitesi Gergedan yayında.

Müjde! Nur Topu Gibi Bir Gergedan’ımız Oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nden öğrenci grubunun haber sitesi Gergedan yayında. Genel olarak LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) öğrenci topluluklarının faaliyetlerine odaklanmayı hedefleyen siteye http://gergedan.siyahpembe.org/ adresinden ulaşılabilir.
 
Gergedan’ın Farkı Ne?
Gergedan, özellikle LGBT’lerin başarı hikâyelerine ve olumlu gelişmelere yer vererek umut veren bir site olmayı amaçlıyor. Ayrıca LGBT öğrenci topluluklarının bir arşivi niteliğinde işlev görecek olan sitede öğrenci topluluklarıyla ilgili duyurular ve haberler yer alıyor.
 
Gergedan’ın en göz dolduran bölümlerinden biri Dayanışma Ağı. Bu kısımda Türkiye’deki LGBT örgütleri ve öğrenci topluluklarının Facebook sayfalarına yönlendiren bağlantılar bulunuyor. Dökümanlar bölümünde LGBT meselelerine dair kaynak oluşturan materyaller yer alırken, Galeri Türkiye’deki LGBT hareketinden video ve resimlerden oluşuyor. 
Gergedan, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin alt çalışma gruplarından homofobi, bifobi ve transfobi karşıtı öğrenci oluşumudur.

Etiketler: medya
İstihdam