02/11/2013 | Yazar: Mehmet Efe Fırat

Türkiye kökenli İsveçlilerden oluşan ‘Mukavemet’ grubu, Stockholm’de ‘Resistanbul’ adıyla bir festival düzenledi.

Mukavemet Stockholm’ün ‘Resistanbul’ Festivaline Kaos GL de Katıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türkiye kökenli İsveçlilerden oluşan “Mukavemet” grubu, Stockholm’de (19 Ekim) “Resistanbul” adıyla bir festival düzenledi.
 
Gezi Direnişi ile birlikte toplumun büyük bir kesimini saran dayanışma ruhu, İsveç’te yaşamını sürdüren Türkiyelileri de içine almış olsa gerek - direniş ve dayanışma ruhunu birliktelikleriyle taçlandırmak ve sürdürmek isteyen Türkiyeli göçmenler, mevcut ağları biraraya getirerek belki de ilk kez farklı farklı siyasetlerden, mesleklerden, yaşlardan, topluluktan Türkiyeli Gezi Direnişini anlamak ve anmak için Resistanbul’u düzenledi.
 
Bu yeni birlikteliğin adı Mukavemet, muhtemeldir ki yakın ve uzun vadede İsveç-Türkiye arasında samimi bir dayanışma köprüsünün de mimarı olacak bu grubun üyelerinden, Kaos GL dostu Hakan Vreskala’nın daveti üzerine, Gezi Direnişi ve LGBT mevcudiyeti üzerine, 20 yılın tarihini - kent hareketinin bileşeni olarak LGBT hareketini anlatmak üzere etkinliklere katıldım.
 
Kaos GL’den başka, Bandista ve gazeteci Pınar Öğünç de katılımcılar arasındaydı.
 
Etkinlik söylediklerine göre hiç olmadığı kadar kalabalıktı - 35-40 yılı aşkın süredir İsveç’te yaşayan Türkiyeli gruplar, LGBT realitesinin Türkiye’de vücut bulmasına çok sevindiler- ancak Gezi süreciyle haberleri olduğu itiraf edenler de oldu. KaosGL.Org sayfasını her gün takip edeceklerini, realitemizin tanınması ve mücadelemizin başarılı olmasını istediklerini selamlarıyla ilettiler. Kaos GL’yi İsveç’te daha fazla ağırlamak istediklerini de eklediler.

Etiketler: yaşam
nefret