21/04/2006 | Yazar: Kaos GL

Şair ve yazar Murathan Mungan, bugün doğum gününü www.murathanmungan.com adresli internet sitesinin açılışı ile kutluyor. Sitenin en dikkat çeken yanı Mungan'ın 'aylık yazı' bölümü. Mungan bu sayfada ziyaretçilere ‘merhaba’ diyor.

Şair ve yazar Murathan Mungan, bugün doğum gününü www.murathanmungan.com adresli internet sitesinin açılışı ile kutluyor. Sitenin en dikkat çeken yanı Mungan'ın 'aylık yazı' bölümü. Mungan bu sayfada ziyaretçilere ‘merhaba’ diyor.

KAOS GL

Ziyaretçilerini Nihat Odabaşı'nın çektiği siyah beyaz Murathan Mungan fotoğrafları ile karşılayan sitede müzik notaları gibi dizayn edilen konular, haberler, özgeçmiş, kitaplar, depo, aylık yazı ve konuk defteri'nden oluşan yedi farklı bölüm bulunuyor.

Sitenin en dikkat çeken yanı Mungan'ın 'aylık yazı' bölümü. Mungan bu sayfada ziyaretçilere ‘merhaba’ diyor.

"Farkındayım. Farkındayız: Biraz geç kaldık.

Yalnızca internetle ilişkisi güçlü bir okur kitlesinin değil, aynı zamanda yurtiçindeki ve yurtdışındaki çeşitli kuruluşların da bana ilişkin ilk elden bilgilere ulaşabileceği bir siteye gereksinimi olduğunu hanidir biliyorduk elbet, ama araya hep hayat girdi.
Benim bunca yıl sanatın ve edebiyatın çeşitli dallarında geniş bir alana yayılmış olan çalışmalarıma ilişkin malzemeyi bir araya getirmekte çekilen sıkıntının da payı oldu bunda.
Eskilerin deyişiyle, ‘kısmet bugüneymiş’.

Artık buradayız. Bekleriz.
Daha eksiksiz bir site sunmak isterdik, ama sonradan yapılacak eklemelerle sitenin en hareketli köşesi olacağı şimdiden belli olan ‘Depo’nun, sürekli güncellenerek ilerleyeceğini ve noksanlarımızı en kısa zamanda tamamlamaya çalıştığımızı belirtmek isterim.

Bu konuda sonradan gelişecek olası taleplerin önünü almak için şimdiden bilinmesini isterim ki, eski ya da yeni olsun, bu sitede şiir yayımlanmayacaktır. Şiirin yerinin, kitaplar ve dergiler olduğunu düşünüyorum. Ancak, yazdığım şiirlerin tümünü içeren tam bir döküm; hangi şiirimin, hangi kitabımın, hangi sayfasında yer aldığını gösteren eksiksiz bir listeyi ‘Depo’da bulabilirsiniz.

Üniversitelerde bana ilişkin ya da benimle ilgili yapılan akademik çalışmaların, bitirme tezlerinin hepsinden haberdar değilim. Bu konuda doyurucu bir liste sunabilmemiz için bizi bilgilendirecek; ayrıca çeşitli kurumlarda yaptığım söyleşilere, sahnelenen oyunlarıma ve benzeri etkinliklere ilişkin elindeki afiş, broşür, fotoğrafları bizimle paylaşacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Bu site biraz da sizin önerilerinizle çeşitlenip, zenginleşip gövdelenecek.
Önerilerinizi; bu sitede görmek, bulmak istediklerinizi bize yazarsanız seviniriz.

Uzun bir buluşma için, kısa bir merhaba yazısı olsun bu.
Esen kalın.

Murathan Mungan


http://www.murathanmungan.com






Etiketler: kültür sanat
İstihdam