06/06/2009 | Yazar: Kaos GL

Murathan Mungan, mayıs ayının ilk haftasında kitapçı raflarında yerini alan olan Haya

Mungan’dan ‘Hayat Atölyesi’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Murathan Mungan, mayıs ayının ilk haftasında kitapçı raflarında yerini alan olan Hayat Atölyesi adlı kitabı için daha önce "Aylık Yazı" bölümünde yayımlanan "2008 biterken" başlıklı yazıda şunları söylemişti:

"İçinde yaşanılan zamanın getirdikleri ile zamana bırakılması gerektiği düşünülenlerin kitaplaştırılması esası üzerinde yükselen bir denemeler toplamı olan Hayat Atölyesi, üç bölümden oluşuyor. İlk bölümü "İstediler Yazdım", ikinci bölümü "Sordular Söyledim" üçüncü bölümü ise "Hayat Atölyesi" başlığını taşıyor. Çeşitli dergi, gazete, seçki, albüm ve benzeri yayımlar için istek üzerine yazdığım yazılar yer alıyor bu bölümde. İkinci bölüm, çeşitli yayınların yönelttiği sorulara yazılı olarak yanıt verdiğim metinlerden yapılma bir seçme içeriyor. İçlerinden bazılarının gazete ve dergi sayfaları arasında kaybolup gitmesine gönlüm izin vermedi. Kitabın en hacimli bölümü olan üçüncü bölümündeyse 2002 yılında "Milliyet" gazetesinin kültür-sanat ekinde "Hayat Atölyesi" başlığı altında tam sayfa olarak yayımlanan çeşitli kültür-sanat olaylarına ve güncel konulara ilişkin kısa yazılardan yapılan bir derleme yer alıyor.
"Hayatı sanata ve kültüre dönüştürmek için her gün atölyesinin kepenklerini açan birinin işi olarak okuyabilirsiniz bu kitabı."
Kitabın kapak tasarımı, yazarın deneme türü kitaplarının kapaklarını yapan Pınar Kazma imzasını taşıyor.


Bazı Yazlar Uzaktan Geçer



 




Murathan Mungan'ın iki bölümde toplanmış 51 şiirden oluşan on sekizinci kitabı Bazı Yazlar Uzaktan Geçer şubat ayında kitapçı raflarındaki yerini aldı. Kapak tasarımını Sadık Karamustafa'nın yaptığı kitapta yer alan şiirlerin tümü daha önce dergilerde yayımlanmıştı.







Etiketler: kültür sanat
İstihdam