12/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Murat Övüç, Şahin Action’un Gönder Gelsin programında “Yani bakın hiçbir Avrupa ülkesinde hiçbir trans böyle yaşamıyor. Abi rahat yaşasanıza, düzgün yaşasanıza” dedi.

Murat Övüç’ten “Hepimiz çok rahat yaşıyoruz” iddiası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Murat Övüç, Şahin Action’un Vizyonum TV kanalında sunduğu Gönder Gelsin programına konuk oldu.

Şahin Action, daha önce programa konuk olan Hakan Kakız’ın “Bu ülkede LGBT bireyleri çok rahat yaşıyor” dedikten sonra linç yediğini söyledi ve Övüç’ün bu konuda fikirlerini sordu. Övüç söze “Her koyun kendi bacağından asılır. Rahat yaşıyoruz, hepimiz çok rahat yaşıyoruz. Bedeninizi parayla satarsanız, insanları gasp ederseniz, insanlarla birlikte olurken onları çekip şantaj yaparsanız, yolda yürürken falçatayla biber gazıyla insanları rahatsız ederseniz…” diye başladı. Şahin  Action “Neydi o… Cihangie’de yapıyorlar… Hah, Pride’da sokaklarda jartiyer… Gördüm ya gördüm Pride’da altında tanga arabanın üstünde Pride kutluyorlar. Türkiye’de!” dedi. Övüç şöyle devam etti:

“Yani bakın hiçbir Avrupa ülkesinde hiçbir trans böyle yaşamıyor. Herkesin bir işi gücü var, ayakları üstünde duruyorlar, ekonomik özgürlüklerini kendi ellerinde tutuyorlar. Karakollara gidin, belli başlı karakollara gidin, bir sürü trans kodeste yatıyor. Neden? Ya birini gasp etmiş  ya birini bıçaklamış ya birini vurmuş. Abi rahat yaşasanıza, düzgün yaşasanıza. Bu arz ve talep meselesi, bu sizin hayatınız. Size gelirler siz gidersiniz bunu parayla yapabilirsiniz bu sizin hayatınız. Ben karşıyım. Niye karşıyım? Hiçbir trans öldürülmeyi, işkence görmeyi hak etmiyor. Hiçbir trans hakareti hak etmiyor. Ben bir örnek vericem, çok severim Cemile Kaya, Güneydoğulu, annesi öldü cenazesine gidemedi. Böyle de olmamalı. Ben dışlayayım, o dışlasın, ne olacak bunlar? Ya psikopat oluyorlar ya kesip biçiyorlar ya da hırsızlık yapıyorlar.”

LGBTİ+’ları hedef alan nefret ve ayrımcılığın belgelendiği Kaos GL'nin 2018 Medya İzleme Raporu’na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam