08/04/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Bizler onurlu Müslüman kadınlarız ve ‘kadının özgürleşmesi’ adı altında gizlenen sömürgeci, ırkçı saçmalıklarınızdan bıktık!

Müslüman Kadınlardan FEMEN’e Açık Mektup Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
FEMEN'in Tunuslu Amina Tyler'a destek amacıyla 4 Nisan'ı "Uluslararası Üstsüz Cihat Günü" ilan etmesinin ardından FEMEN'e Karşı Müslüman Kadınlar da yazdıkları mektupla kampanyaya neden karşı olduklarını açıkladılar. 
 
Selam FEMEN,
 
Siz beyaz sömürgeci “feministlerin” çoğunun inanması gerçekten zor, anlıyoruz ama – ŞOK! – Müslüman kadınlar ve beyaz olmayan kadınlar da kendi otonomileriyle mücadele edebilirler! Ve kendi lehlerinde konuşabilirler! Kim bilirdi ki?
 
Bizler onurlu Müslüman kadınlarız ve “kadının özgürleşmesi” adı altında gizlenen sömürgeci, ırkçı saçmalıklarınızdan bıktık!  
 
ÇÜNKÜ ayrıcalıklı kadınların Müslüman kadınlara, beyaz olmayan kadınlara ve Küresel Güney’den gelen kadınlara dair itaatkâr, çaresiz ve batının “ilerlemesine” muhtaç oldukları yönündeki stereotipleri sürdürmelerinden gına geldi.   
 
ÇÜNKÜ bu tür sömürgeci tavırlar kaş yapayım derken göz çıkarıyor, bu yüzden bizi kandırmaya çalışmaktan vazgeçin.
 
ÇÜNKÜ hangi amaç için olursa olsun bizim iznimiz alınmadan koşullarımız ve geleneklerimizin başkalarınca mal edilmesinden bıktık.
 
ÇÜNKÜ kendimizi özgürleştirmek için sizin protesto yöntemlerinize uymak zorunda değiliz. Dinimiz zaten bunu bizim için yapıyor, çok sağolun.
 
ÇÜNKÜ aşırı sağcı, ırkçı ve İslamofobik gruplarla omuz omuza vermek nerede olursa olsun ANTİ-FEMİNİST bir tutum olmanın yanı sıra AŞIRI DERECEDE TEHLİKELİDİR.
 
ÇÜNKÜ kadınların maruz kaldığı şiddet ve zararı gerçekten dert edinmiyorsunuz, ne zaman ki şiddet günde beş vakit namaz kılan uzun sakallı esmer bir adamdan gelir ancak o zaman dert edinirsiniz.
 
ÇÜNKÜ hepimiz beyaz, sıska, fiziksel olarak engelsiz ve basının ilgisini çekmek için üstümüzü çıkarmaya istekli değiliz. Sokağa tekrar çıkmadan önce kendinize bir bakın.
 
ÇÜNKÜ heteronormativiteyle, beyaz egemenliğiyle, emperyalizmle, sınıf sistemiyle ve kapitalizmle mahvolmuş bir dünyada yaşıyoruz; ama FEMEN’in en büyük derdi şahlanmış İslamofobiye daha fazla katkı sunmak. Erkek üstünlüğünü hedef alın, İslam’ı değil. Önceliklerinizi şaşırmışsınız.
 
İşte bu yüzden, dünya çapında kadınların özgürleşmesi için haçlı seferine çıkmaya karar verdiğiniz bir sonraki sefer, ŞUNU HATIRLARYIN ki FEMEN gelmeden önce de kendi özgürlüklerinin hayalini kuran ve bunun için mücadele eden kadınlar tüm dünyada vardı ve olmaya da devam edecek, SİZE İHTİYACIMIZ YOK!
 
KAHROLSUN BEYAZ-ÜSTÜNCÜ KAPİTALİST PATRİYARKA! GÜÇ MÜSLÜMAN KADINLARIN!
 
 
İmzacılar:
Sofia Ahmed, Öğrenci
April Reilly, Öğrenci
Ayesha Latif, Öğrenci
Zarah Sultana, Öğrenci
Sabeeha Mahmood, Foto Muhabiri
Malia Bouattia, Öğrenci
Rabi’a Khatoon, Öğrenci
Sajidah Ali, Öğrenci
Zaira Ejaz, Öğrenci
Sumreen Rashid, Öğrenci
Shakira Akther, University of East London’da Siyahî Öğrenciler Yetkilisi
Sumaya Abdullahi, University of Alberta’da Müslüman Öğrenciler Derneği Üyesi
Fatma Musilma, Yüzme Hocaları ve Koçları Enstitüsü Üyesi  
 

FEMEN Karşıtı Müslüman Kadınlar’ın Facebook sayfası için tıklayın. 


Etiketler: kadın
İstihdam