11/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Müslüman Toplumlarda Cinsel Haklar Koalisyonu, Brunei’de eşcinsellerin taşlanarak öldürülmesine hükmeden şeriat yasasının durdurulmasını istedi.

Müslüman Toplumlarda Cinsel Haklar Koalisyonu’ndan Brunei çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Müslüman Toplumlarda Cinsel Haklar Koalisyonu, Brunei’de eşcinsellerin taşlanarak öldürülmesine hükmeden şeriat yasasının durdurulmasını istedi.

Bangkok’ta Brunei’yi protesto eylemi

Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu (CSBR), Brunei Sultanlığı’nda eşcinselliğe recm (taşlayarak öldürme) cezası getirilmesi üzerine açıklama yayınladı.

Aralarında Kaos GL’nin de olduğu elliye yakın sivil toplum örgütü, eşcinselleri taşlayarak öldürmeyi hükmeden şeriat yasasını durdurma çağrısı yaptı.

Yeni şeriat yasalarının “ahlaki suçlar”, “zina”, “evlilik dışı rızaya dayalı cinsel ilişki” ve “hemcinsler arası rızaya dayalı cinsel ilişkiyi” ölümle cezalandırmasının endişe verici olduğunu belirten Koalisyon açıklamasına şöyle devam etti:

“Yeni şeriat yasalarının uygulanması hükümetin “huzur ve düzeni sürdürme; dini, yaşamı, aileyi ve cinsiyet, ırk, ulus ve inanç fark etmeksizin bireyleri koruma” niyetine apaçık karşıdır. Yasanın getirdiği cezalar toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve inanç temelli ayrımcılık ve şiddeti güçlendirecek; korku iklimi yaratacak; ülkedeki sivil alanı daraltacak ve bölgeye aşırılıkçılık tohumları ekecektir.”

İlgili haber:

Brunei’de “eşcinsel ilişkiye” ölüm cezası!

Bangkok’ta Brunei eylemi

 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam