11/04/2006 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’li Kadınlar, kadın kadına öykü yarışması düzenliyor. Bu sene ilk kez yapılacak olan yarışmaya kadınların kaleminden kadın kadına yaşanan mutlu aşkların anlatıldığı öyküler katılacak.

Kaos GL’li Kadınlar, kadın kadına öykü yarışması düzenliyor. Bu sene ilk kez yapılacak olan yarışmaya kadınların kaleminden kadın kadına yaşanan mutlu aşkların anlatıldığı öyküler katılacak.

KAOS GL

Hangimiz kadınların kadınlara aşkını anlatan filmlere, romanlara, öykülere heyecanla koşmadık? Canavarlaştırılmış ‘eşcinsel/biseksüel kadın’ hikayeleri, illa ki mutsuz biten, adına aşk bile denmeyen aşklar hangimizin yüzünde bir tokat gibi patlamadı?..

Kadınları seven kadınların hayatı zaten yeterince zorlaştırılıyor ve biz artık mutlu biten öyküler de okumak istiyoruz.

Kurgu ya da gerçek, kendi hikayelerimizi kendimiz anlatalım, biraz da mutluluklarımızı paylaşalım. Bizi görmezden gelenlere, hiçe sayanlara, duygularımızın üzerinde tepinenlere inat birbirimize öykülerimizle gülümseyelim. Kadınların yaşadığı mutlu aşkları öykülerimizle paylaşalım, çoğaltalım.

Kaos GL’li Kadınlar olarak düzenlediğimiz Öykü Yarışması, kadın kadına mutlu aşkları kağıda dökmek isteyen tüm kadınlara açık.

Yarışmanın birincisini 3-9 Temmuz 2006 tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Uluslararası Gökkuşağı Kampı’nde 3 günlük bir tatil bekliyor. İkinci ve üçüncü olan öykülerin yazarları ise bir yıllık Kaos GL Dergisi aboneliği kazanıyor.

Kadın Kadına Mutlu Aşk Öyküleri Yarışması’na son başvuru tarihi 9 Haziran 2006.




Öykü Yarışması - Başvuru Koşulları

katılım

Yarışmaya, daha önce yayımlanmamış öyküler katılabilir.

Öykülerin en fazla 4 A4 kağıtta, tercihen 12 puntoda times new roman karakteri ile yazilmis word belgesi olarak tarafimiza ulastirilmasi istenmektedir. Ancak, okunakli bir el yazisi ile yazilmis oykuler de degerlendirme disi tutulmayacaktir.
Öykülerin üzerine yazarın adı yazılmayacak, öykünün giriş/ilk sayfasının sol üst köşesinde rumuz belirtilecektir. Birden fazla öykü gönderen katılımcılar, tüm öyküleri için aynı rumuzu kullanacaklardır.

Adaylar, üzerinde rumuzlarının yazılı olduğu kapalı bir zarfın içine öykünün/öykülerin adını, kendi adları, soyadlarını, rumuzlarını, e-posta adreslerini, telefon/faks numaralarını içeren bilgi ile birlikte öyküleri elden ya da posta yoluyla teslim edeceklerdir. E-posta yoluyla gönderilen ya da son başvuru tarihinden sonra elimize ulaşan öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışmaya gönderilen öyküler, değerlendirmeye alınsın ya da alınmasın, yazarlarına iade edilmez.

Katılım ücretsizdir.

Ödüller

Birinci seçilen eserin yazarını 3-9 Temmuz 2006 tarihleri arasında Türkiye’de düzenlenecek olan gey lezbiyen kampı ‘1. Uluslararası Gökkuşağı Kampı’nda 3 günlük bir tatil bekliyor. Ulaşım masrafları katılımcıya ait olacaktır.

İkinci ve üçüncü seçilen eserlerin yazarlarına Kaos GL dergisine 1 yıllık abonelik sağlanacaktır.

Jüri tarafından seçilen on eser Kaos GL dergisinde yayımlanmaya hak kazanacaktır. Öyküler, yazarlarının isteği doğrultusunda rumuz veya ad-soyad ile yayımlanacaktır.

Değerlendirme

Öyküler 4 kişiden oluşan "Öykü Değerlendirme Jürisi" tarafından değerlendirilecek ve 10 öykü seçilecektir.

Öykü Değerlendirme Jürisi, öykülerin; katılım koşullarına uygun olup olmadığını, eserlerin toplumsal cinsiyet rolleri eşitliğinin anlaşıldığı ve dikkate alındığı bir yaklaşım ile yazılıp yazılmadığını da dikkate alarak değerlendirme yapacaktır.

Öykü Değerlendirme sonuçları 19 Haziran 2006 tarihinde Kaos GL’nin www.kaosgl.com adresindeki web sayfasında açıklanacaktır.

Öykü Değerlendirme sonucu elenen öyküler, sahiplerine iade edilmeyecektir.

Öykü Değerlendirme Jürisi

Güzin Yamaner

Lale Düşnar

Burcu Ersoy

Burcu


Son Teslim Tarihi

9 Haziran 2006

Başvuru Adresi

Kaos GL

GMK Bulvarı 29/12 Kızılay Ankara

Tel&Faks: 0 312 2300358

www.kaosgl.com


Etiketler: kültür sanat
İstihdam