01/01/2009 | Yazar: Kaos GL

Mutlu yıllar… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Yeryüzündeki herhangi bir yerdeki herhangi biri olarak yeni yılı ben de büyük umutlar ve sevinçlerle karşılayacağım. Ve yeryüzündeki herhangi biri olarak tüm insanlar için sadece adalet ve eşitlik istiyorum yeni yıldan. Umarım yeni yıl insanların önyargıları yüzünden suçsuz insanların hayatlarının körelmediği, yaşama haklarının ellerinden alınmadığı bir yıl olur.” 2009’da sevgi, umut, aşk hepimizin olsun!

Yılın rüküşünün kasabın karısı, modacısının, peynircinin karısı, magazin güzelinin postacının karısı olduğu; yıllar önce imamın karısının Sevtap Çetinkale adı ile Cumhuriyet Gazinosu'na konduğun unutulduğu. Açlığın olmadığı, tokluğun dışkılama zorluğu yapmadığı, kültürün erozyona maruz kalmadığı, televizyonsuz, jürisiz, sunucusuz, alışveriş merkezsiz ama eğitim sağlık ve güvenliğin bedava olacağı bir yıl olmasını hayal edelim.

Ama hahamın karısı kek pişirdiğinde oturup yemek yerine papanın şeytanın giydiği pabuçlarını çıkarıp yağmur ormanları yerine erkelerin odunlarından vazgeçmesi için dua edelim ki bu saatten sonra secd edilecek tek Kâbe ereksiyon halindeki zekâ olsun.

Afyon: Betül Sezgin

Sevdiğim, sevmediğim, istediğim, istemediğim her şey sanki bu yıla sığmış gibiydi. Her şeyi netlemeye çalışmışım bu yıl. Geriye dönüp baktığımda görebiliyorum bunları. Netlediğim konulardan birisi sayesinde de Kaos GL ile tanıştım.

Hayatta bazen ikileme düşülür fakat ikilemi aştığınız nokta da karşınıza böyle güzel insanlarla tanışma fırsatı doğar (benim gibi şanslıysanız tabi).

Kaos GL muhabir eğitimiyle tanıdığım insanlar, edindiğim bilgiler hayatımın sonuna dek savunacağım, inanacağım, güveneceğim ve uğruna bir şeyler yapılmayı hak eden insanlardı. 2008’in bana verdiği en güzel hediyeydi bu.

Yeni yılda herkesin birbirini sevdiği, ayrımcılık yapmadığı, savaşların olmadığı, mutluluk ve huzur dolu günlerin olmasını diliyorum. Kaos GL ile başlayan yeni tanışıklığımın da devamını diliyorum. Bir de 2009’da tüm dünyaya eşitlik istiyorum.

Fazla sıkmadan bitirmek gerek kanımca. Sevgilerimle.

Ankara: Okan A.

Bir yılı daha bitirirken zihnimizde hem güzel hem de üzücü anılar kaldı. Homofobi ve transfobiyi körükleyen televizyon programları, akıllara durgunluk veren gazetecilik hataları, politik LGBTT cinayetleri, demokratiklikten uzak hükümet uygulamaları bizi üzen ve kızdıran olaylardı.

Bunların yanı sıra göğsümüzü kabartan başarılarımız da oldu elbette: Büyük bir katılımla, barış içinde geçen bir onur haftası, BM’nin LGBT hakları duyurusu, başarılı bir muhabir ağı eğitiminin ardından web sitemize gösterilen yoğun ilgi ve destek ile güçlenen eşcinsel dayanışması...

Her yıl olduğu gibi bir kez daha bütün yaşananları geride bırakırken, dersler çıkartmayı unutmamalıyız. Haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmeli, birbirimize destek olmalıyız. Politik cinayetleri durdurma yolunda mücadelemize devam etmeli ve yenileri yaşanmadan önlem alınması için tepkimizi göstermeliyiz.

Dergi sürecini de katarsak yaklaşık 15 yıldır Türkiyeli LGBTT bireylerin sesi olan KAOS GL’de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve mutlu yıllar diliyorum.

İstanbul: Belgin Çelik

2009’dan dileğim transeksüellerin, travestilerin, geylerin ölümlerinin, nefret suçlarının son bulması. Hak ihlallerinin son bulması.
Yeni bir anayasada cinsel yönelim, cinsiyet kimliklerine saygı, hoşgörü üzerine kurulu yasaların çıkması. Azınlıkların, Alevilerin; Kürtlerin, Romanların refah içinde yaşamaları, tüm insanların gerçek anlamda sosyal haklardan yararlanmaları. Barış, sevgi, hoşgörü ortamında yaşamaları.
Hrant Dinki hiç unutmamayı, Engin Çeber, Baran Tursun gibi kalleşçe ölenleri hiç mi hiç unutmamayı, unutturmamayı.
Papa gibi din adamların dünya krizi dururken, tüm dünya savaşlarla kan içinde boğulurken en kolayını seçip bizleri hedef göstermemesini. Hiç günahı yokmuş gibi keşke ilk taşı atmasaydı.
Türkiye’nin dört tarafında kenarında köşesinde yaşayan tüm LGBTT’ler umutluyuz, mutlu olmalıyız, olmak zorundayız. Evet zorundayız, bizlere zülüm eden bu sisteme karşı bu faşistliğin karşısında ancak dimdik durmak gerek. Benim umudum var, hiç sönmedi.
Yaşım 54 yakında 55 olacağım ümidim hiç sönmedi o yüzden yeni yıldan hiç kokmuyorum. Ben pek çok kez kapkara fırtınalar geçirdim, umudum hep var. Hoş geldin 2009 geleceğin varsa göreceğin de var. Umutlu, sağlıklı, neşeli, bol bol aşk dolu olsun.

Ankara: İlker

2008 için kişisel dileklerimiz gerçekleşti mi bilinmez, ama her yılbaşı, içinde biraz insanlık olan herkes yeni yılda tüm dünya için barış diler. 2008 yılına girerken de bu barış dilekleri edilmişti. Oysaki her tarafta acı her tarafta savaş ve ölüm. Ölüm bile olsa güzel. Açlık, işkence, tecavüz… Ölüm bile bir kurtuluş oldu kimilerine. Her acı (-hep acı), sonrasında umut doğurdu ve bir sonraki yıl için yine barış esenlik yine mutluluk dileyeceğiz.

2009’da kırmızı donlarımızı giyip piyango biletinin çıkması bile belki de daha kolay bu çığ gibi büyüyen acıları dindirmekten... Değişen tek şey acının büyüklüğü olacak belki de. Penguenler yine kutuplarda üşüyecek ve bizler gene aptal bir kutuya mahkûm bakacağız. Sibel Can şarkısını kıvırarak söylerken alt yazıyla bir yazı geçecek “Filistin’de ölü sayısı 300’ü aştı”. Bu duruma en büyük katkımız bu durumu değiştirmek adına vah vah deyip geçeceğiz ve bir gün yoldan geçerken bir Afrikalı göçmen sokakta, bir hastanenin önünde kanlar içindeyken yanından hiçbir şey olmamış gibi geçip gideceğiz.

2009 yılı 2008’e benzemesin istiyorum. 2009’da Yahudilerle Müslümanların Kudüs’te ibadethanelerinden çıkıp çaylarını birlikte içmek için sabırsızlanmalarını diliyorum. Tüm eşcinsellerin, transeksüellerin ve kim kimle isterse evlenebilmelerini ve korkusuzca yaşayabilmelerini diliyorum. Herkes için insanca yaşam diliyorum. Herkesten içlerindeki nefreti, düşmanlığı, ırkçılığı, homofobiyi, transfobiyi, cinsiyet ayrımcılığını söküp atmalarını diliyorum

İstanbul: Uğur

Son bir yılı aşksız geçirdim. Yine de mutluydum, bir işim var, huzur içinde gidip geldiğim bir evim var ama yalnızım.

İsterdim ki bir sevgilim olsun geride kalan yılda, olmadı belki gireceğimiz yıl olur. Onunla sokakta özgürce el ele gezmek, kimsenin bakışları üzerimizde olmadan rahat rahat oturup çay kahve içmek, sinema salonlarında omuz omuza film izlemek; ben ve benim gibi arkadaşlarımın sanırım çok istediği bir şeydir bu. Şimdilik biraz uzak gözüküyor.

Geride kalan yılda aşk dışında beni mutsuz eden bir olay yoktu umarım 2009 aşk dolu bir yıl olarak geçer. Tüm dergi çalışanlarına ve beni anlayan benim gibi düşünen tüm arkadaşlara önce sağlık huzur ve mutluluk daha sonra ve bol bol aşk yaşayacakları sevgi dolu barış dolu mutluluklarla dolu güzel bir yıl diliyorum. Herkesin her dileği yeni yılda düşlediği güzellikte olsun.

Yozgat: Alp Deniz

2008 yılı benim için atılım yılı oldu. Her konuda benim için çok güzel günlerin başladığı yeni heyacanların hayatıma katıldığı muhteşem bir sene oldu.

Öncelikle okuluma başladım, daha sonra aşak hayatım, Kaos GL ile tanışmış olmam bir anlamda benim eşcinselliğim için milat oldu.

LGBT gündemini yakından takip eder oldum. Hayatıma renk kattığı için Kaos GL’ye teşekkür ederim. Tüm eşcinsellerin yeni yılı utlu olsun’

Muğla: Serkan Yıldız

Yeni bir yıl daha geldi, kapımızda bekliyor. Ona hoş geldin dememizi bekliyor sadece. Kimimize hoş kimimize kötü gelse de. Ona yine de hoş geldin demeye hazırlanıyoruz hep birlikte. Evet. Kimimize hoş kimimize de kötü geleceği kesin ve en net olan bir gerçek belki de. Birçoğumuz yeni başlangıçlar yapmaya hazırlanıyoruz yeni yılda. Fakat bir kısmımızda elimizdekini kaybetme korkusuyla karşılayacak yeni yılı. Bir çoğumuz yeni bir aşk, güzel bir hayat, en başta sağlık tabii ki de, güzel bir iş ve çok para kazanmak gibi güzel dilekler dileyerek girecek yeni yıla. Aslında hepimiz istiyoruz yeni bir yıldan bunları. Hepimizin içinde bir yerlerde küçükte olsa bir isteği var yeni yıldan. Dünyadaki bütün insanlarla ortak hareket ettiğimiz, ortak dileklerde bulunduğumuz ve en önemlisi de hep beraber güzel şeyler düşünerek sevgi içinde kutladığımız en güzel günlerimizden biridir yeni yıl muhakkak. Ne kadar özel öyle değil mi böyle düşününce. Avustralya'daki, Japonya'daki, Afganistan'daki, Sibirya'daki, İtalya'daki, Tunus'taki, Amerika'daki ve diğer bütün ülkelerdeki insanlarla bir Türk olarak ve en önemlisi de yeryüzündeki herhangi bir insan olarak aynı duyguları, aynı sevinçleri düşünüp, yaşamak... Biz insanlara verilen en büyük ve en özel ayrıcalıklardan biri olsa gerek. Yeni yıl...

Yeryüzündeki herhangi bir yerdeki herhangi biri olarak yeni yılı ben de büyük umutlar ve sevinçlerle karşılayacağım. Ve yeryüzündeki herhangi biri olarak tüm insanlar için sadece adalet ve eşitlik istiyorum yeni yıldan. Umarım yeni yıl insanların önyargıları yüzünden suçsuz insanların hayatlarının körelmediği, yaşama haklarının ellerinden alınmadığı bir yıl olur.
Etiketler: yaşam
İstihdam