25/04/2014 | Yazar: Daniella Di Firenze

Bu insanlar kadın ve kadınlara olan aşklara, sisteme olan eleştirilerine dair şarkılar yapıyorlar.

Müzikte Eşcinsel Kadın Hareketi: Indie Pop ve Indie Rock Grupları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Şüphesiz belki aklınıza geldi belki de gelmedi "acaba sadece eşcinsel kadınlardan oluşan ve eşcinsel kadınların da sesi olabilecek şarkılar yapıp söyleyen müzik grupları var mıdır?" diye.
 
Bu konuda araştırma yapmış olabilirsiniz, bu grupları dinliyor olabilirsiniz, belki de araştırıp hiç beğenmemiş de olabilirsiniz ancak eminim bazı film ve dizilerin içinde kulağınıza çalınmıştır tanıtacağım grupların şarkıları ve bazılarına biraz da aşina olabilirsiniz. Fakat belirtmek isterim ki müzik dünyasında pek de ticari bir amaç gütmeden var olmak için çalışan bu eşcinsel kadın gruplarını destekliyor ve dinliyorum.
 
Düşünsenize bu gruplardaki iyi müzisyenler kendilerini gizleyerek ticari olabilirlerdi ama bunu yapmayarak gayet de kendi kafalarının istedikleri şekilde müzik yapıyorlar, bu insanlar kadın ve kadınlara olan aşklara, sisteme olan eleştirilerine dair şarkılar yapıyorlar. 
Eğer hiç dinlemediyseniz aşağıdaki gruplara bir şans verin derim. Malum ortamlarda hiç bulma imkânınız yok ise en azından YouTube’dan dinleyebilirsiniz.
 
1)   Hunter Valentine (Kanada)
2)   The Cliks (Kanada)
3)   Sleater-Kinney (Amerika Birleşik Devletleri)
4)   Uh Huh Her (Amerika Birleşik Devletleri)
5)   Le Tigre (Amerika Birleşik Devletleri)
6)   The Butchies (Amerika Birleşik Devletleri)
7)   Tegan and Sara (Kanada) 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam