21/03/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Homofobi karşıtları dün Nazilli’de bir araya geldi. Kaos GL’den Seçin Tuncel ve Evren E. Çakmak ‘Eşcinseller de âşık olur mu?’ başlıklı bir atölye düzenledi.

Nazilli’de Eşcinsellik ve Ayrımcılık Atölyesi Yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobi karşıtları dün Nazilli’de bir araya geldi. Kaos GL’den Seçin Tuncel ve Evren E. Çakmak “Eşcinseller de âşık olur mu?” başlıklı bir atölye düzenledi. Adnan Menderes Üniversitesi İsabeyli Yerleşkesi’nde gerçekleşen etkinliği 40’a yakın katılımcı izledi.
 
“Eşcinseller de âşık olur mu?” başlıklı etkinlikte katılımcılar toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, heteroseksizm, LGBT kimlikler ve yeni sosyal hareketlere dair sorularını Kaos GL üyelerine yönelttiler. Sosyal hizmetlere eleştirel yaklaşımların konuşulduğu etkinlikte gündelik hayatta karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların dışarıda bıraktığı haklar da tartışıldı.
 
Yerel Buluşmaların üçüncü kez gerçekleştirildiği Nazilli’de etkinlik sonrası yerelde yaşanılan sorunlar konuşuldu. Irkçılığın şiddet içerikli bir sorun olduğu Nazilli’de öğrenciler bu mekanizma karşısında nasıl bir ittifakla mücadele edilebileceğini konuştu.  Yerel ittifakların güçlendirilmesini hedefleyen bu toplantıda yerelin sorunları ve olanakları masaya yatırıldı.
 
“Küresel Ayrımcılıklara Karşı Yerel İttifak” başlığıyla bu yıl 20 şehirde gerçekleşecek olan Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar’ın Samsun, Edirne ve Nazilli ayakları Toplum Gönüllüleri’nin (TOG) ev sahipliğinde gerçekleşiyor.
 
8. Buluşma’ya siz de ev sahipliği yapabilirsiniz!
Homofobi Karşıtı Buluşma, cinsiyetçiliğe, militarizme, milliyetçiliğe, homofobiye ve transfobiye karşı toplumsal muhalefetin sesini yükseltmeye, küresel ölçekte bir sorun olan ayrımcılığa karşı “yerellerin ittifakını” mümkün kılmaya çalışıyor.
 
Homofobi Karşıtı Program kapsamında Kocaeli, Eskişehir Samsun, Mersin, Edirne, Diyarbakır, Sakarya, Balıkesir, Kars ve Nazilli’de etkinlikler düzenlendi. Mart ve Nisan aylarında ise Kaos GL Muğla, Malatya, Antalya, Bursa, Adana ve Batman’da homofobi ve transfobi karşıtları ile bir araya gelecek.
 
Buluşmayı sahiplenen öğrenci toplulukları ve akademisyenlerle birlikte “Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar” her yıl daha fazla yerele ve üniversite kampüsüne taşınıyor. Siz de kampüsünüzde, şehrinizde buluşmaya ev sahipliği yapabilirsiniz.
 
Detaylı bilgi için: evren@kaosgl.org adresine mail atabilir, Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar’ın Mart ayı programına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 
 
* Kaos GL’nin Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri Programı, Kanada Büyükelçiliği tarafından desteklenmektedir.   

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam