20/12/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, 11 Aralık 2012 tarihinde TBMM’deki genel kurulda yaptığı konuşma ile kişilik haklarına saldırmaktan AKP milletvekili Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Nazlıaka, Arınç Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka 20 Aralık sabahı Ankara adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 11 Aralık 2012 tarihinde TBMM’deki genel kurulda yaptığı konuşma ile kişilik haklarına saldırmaktan AKP milletvekili Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kalabalık basın topluluğu önünde yaptığı açıklama için çok sayıda milletvekili ve kadın desteği vardı. Milletvekillerinden Özgür Özel, Binnaz Toprak, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kadın Avukatlardan Hülya Gülbahar katılımcılar arasındaydı.

Arınç’ın kendisinin sözünü kesmiş, kişiliğine, kimliğine hakaret ederek, kendisini incitmeye ve aşağılamaya çalıştığını söyleyen Aylin Nazlıaka sözlerini şöyle sürdürdü: Cinsiyetimi ve bedenimi açıkça hedef alarak cinsiyet ayrımcılığı yapmıştır. Meclis dışındaki konuşmalarında da bu konudaki ısrarlı tavrını devam ettirmiş, hatta sonraki demeçlerinde ”haddini bildirdim”  sözleriyle hakaret ve saldırı dozunu artırmıştır.

Başbakan yardımcı sıfatıyla yaptığı bu konuşma ile hem iç hukuku, hem de uluslararası hukuku çiğnemiştir. Kendini her şeyin üstünde gören, kadını yok sayan zihniyet böylece açığa çıkmıştır.”

Bülent Arınç’ın daha önce de kadınlara “kadın” olmak üzerinden defalarca saldırdığını biliyoruz. ”Zarafet, hanımefendi, kardeşlerimiz” gibi içini boşalttıkları, iltifatmış gibi görünen cümleler ise kadın düşmanlığının perdelenmesinden başka bir şey değildir. Bu suç duyurusu sadece Aylin Nazlıaka’nın davası değildir. Kadınların kaç çocuk yapacağına, nasıl doğuracağına karar veren, kadını eve kapatan bir zihniyetin davasıdır. Kadın bedeni üzerinde söz söylemeye utanmayanlarla mücadele günüdür.

CHP Kadın Kolları, Kadın Dayanışma Vakfı, Mor Çatı, Halkevleri, Kaos GL Derneği temsilcilerinin de bulunduğu basın açıklamasından sonra dava dilekçesini vermek için Aylin Nazlıaka kalabalık kadın gurubu ile adliyeye girdi. 


Etiketler: kadın
İstihdam