15/11/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

fakfukfontv: Maço hetero erkekler hakkında olmayan dizilerin peşinde bir arşiv çalışması…

Ne izleyek abla? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

fakfukfontv: Maço hetero erkekler hakkında olmayan dizilerin peşinde bir arşiv çalışması…

fakfukfontv'nin ilk önerilerinden: Juana Inés. Eşcinselliğin kilise tarafından “suç” ve şeytan” işi olarak nitelendiği dönemde aşık olmuş bir lezbiyenin hikâyesi.

Kuirlerin, LGBTİ’lerin, kadınların, çocukların, göçmenlerin, maço heteroseksüel beyaz erkeklerin dışında kalanların hikayelerini anlatan dizilerin peşinde İnstagram hesabı/arşiv çalışması fakfukfontv açıldı.

Kanal nasıl kurulduğunu, ilk gönderisinde şöyle anlatıyor:

“Maço heteroseksüel erkek hikâyelerinin gırla olduğu dizi dünyasında başka seslerin peşine düşünce iş daha da keyifli bir hale geldi. Zira, güçlü kadın karakterlerin, LGBTİ/kuir kahramanların yer aldığı, feminist, lgbtifobi karşıtı, izlerken bana güç veren, iyi hissettiren, gerçek olaylara egemenin değil de başka bir gözle bakan dizileri keşfettikçe izleme işini bir adım öteye taşıyıp diziler ve/veya karakterler hakkında notlar almaya başladım. Ne izleyelim diye soran arkadaşlara tavsiyeler, Facebook'taki feminist, toplumsal cinsiyetle ilgili ya da LGBTİ gruplarında kısa notlarla öneriler diye devam etti. Ve nihayetinde hem orada burada haklarında iki çift laf ettiğim dizileri bir araya getirerek bir arşiv oluşturmak hem de ne izlesem diye dert edinenlere buyrun bunları izleyin diyebilmek için bu hesabı açmaya karar verdim. Haftalardır hesabı açmayı planlıyorum ancak isim düşünmekten gecikti. Bu kadar gecikmesine değecek bir isim bulabildim mi peki? Tabii ki hayır! Bu utanç bana yeter!”

fakfukfontv,  katkı sunmak isteyen herkese de açık olduğunu da ilk gönderisiyle ilan ediyor.

Profili buradan inceleyebilir ve katkı sunabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam