05/11/2014 | Yazar: Hakan Özkan

Azerbaycan’dan LGBTİ örgütü Nefes LGBT, 2015’te ilk kez düzenlenecek olan Avrupa Oyunları’nda ‘Eşitlik için Yarış’ kampanyası yapacak.

Nefes LGBT’den ‘Eşitlik İçin Yarış’ kampanyası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Azerbaycan’dan LGBTİ örgütü Nefes LGBT, 2015’te ilk kez düzenlenecek olan Avrupa Oyunları’nda “Eşitlik için Yarış” kampanyası yapacak. 
 
2015’te ilk kez düzenlenecek olan Avrupa Oyunları’nda Nefes LGBT ve Free LGBT ortaklığıyla, “Eşitlik için Yarış” kampanyası yapılacak. 
 
Kampanyanın farkındalık yaratması hedeflenen kurumları ise; Avrupa Parlamentosu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, ILGA Dünya ve ILGA Avrupa Dernekleri, Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerin Olimpiyat Komiteleri ve Dış İlişkiler Oluşumları ve uluslararası insan hakları örgütleri.
 
Kampanyanın dikkat çekmek istediği nokta ise, Azerbaycan’da homofobinin azalması, temel insan hakları ihlalleri, LGBT hakları konusunda mevcut durum için Avrupa’nın dikkatini çekmek, ülkedeki mevcut durumun iyileştirilmesi için hükümetten gerekli eylemi elde etmek. Bu kampanya sırasında, Birinci Avrupa oyunların logosu ana hedefe ulaşmak için gökkuşağı renkleri ile kullanılacak.
 
Azerbaycan, son dönemde hak ihlalleri, nefret cinayetleri ve LGBT aktivisti İsa Şahmarlı’nın intiharı ile gündeme gelmişti. Azerbaycan’da hala sivil toplum engelleniyor, şu an hala aralarında gazeteci, muhabir ve köşe yazarlarının da olduğu 137 insan hakları savunucusu tutsak durumda. 

Etiketler: yaşam, spor
nefret