22/06/2009 | Yazar: Kaos GL

Kuzey Kıbrıs’tan, Homofobiye Karşı İnisiyatif’ten, Türkiye’de nefret cinayetlerine karşı mücadele veren yoldaşlarına destek geldi.

Kuzey Kıbrıs’tan, Homofobiye Karşı İnisiyatif’ten, Türkiye’de nefret cinayetlerine karşı mücadele veren yoldaşlarına destek geldi.

Homofobiye Karşı İnisiyatif, Türkiyeli LGBT örgütlerine bir mektup gönderdi ve dayanışmasını iletti.
 
‘Homofobiye Karşı İnisiyatif, Türkiye’de son yedi ayda yedi transseksüel ve beş gey bireyin öldürülmesinden dolayı büyük üzüntü duymaktadır. Nefret cinayetleri denilen yani katillerin cinayet sebebi olarak bireyin ırkını, rengini, etnik kökenini, dinini, cinsiyetini, cinsel yönelimini ve cinsiyet kimliğini gösterdiği cinayetleri kınıyor ve yeni cinayetler işlenmeden acilen önlem alınmasını istiyoruz. Bu anlamda; nefret cinayetlerine karşı mücadele veren Türkiye’deki yoldaşlara sonsuz destek vermek istiyoruz.
 
Ülkemizde gey, lezbiyen, biseksüel, transseksüel ve travesti bireylerin görünür olmaması için her türlü sosyal ve hukuksal baskı mevcuttur. Bu sebepten dolayı da cinsiyetçiliğin, homofobinin ve transfobinin korkunç yüzü günlük hayatımızda çok fazla görünür değildir. Ancak biliyoruz ki; gey, lezbiyen, biseksüel, transseksüel ve travesti bireyler toplumsal hayatın içerisinde görünür oldukça; tahammülsüz ve faşist kişilerin şiddeti de doğru orantılı olarak artmaktadır. Bu yüzden Homofobiye Karşı İnisiyatif olarak görünür olma mücadelesi verdiğimiz bu süreçte bu tür baskılarla karşılaşacağımızın da farkındayız. Bu baskılara karşı mücadele etmenin yolu olarak toplumsal muhalefeti ve dayanışmayı ayakta tutmamız gerekmektedir. Ayrıca ülkemizde hâlâ eşcinselliğin suç olarak tanımlandığı Ceza Yasası, çağdaş normlar ve insan hakları ışığında tadil edilmeli ve bu tadil esnasında, nefret suçlarına dair cezai yaptırımlar da mutlaka eklenmelidir.’ 


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret