25/10/2013 | Yazar: Atlas Sibel Arslan

Kaos GL Medya-İletişim Buluşmalarının bu haftaki konuğu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Medya ve İletişim Koordinatörü Pınar İlkiz oldu.

Nefret Söylemine Karşı Sivil Toplumun Medyası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Medya-İletişim Buluşmalarının bu haftaki konuğu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Medya ve İletişim Koordinatörü Pınar İlkiz oldu. İlkiz, gazetecilik deneyimlerinden ve Af Örgütü içerisindeki çalışmalarından yola çıkarak sivil toplum kuruluşlarındaki haber dilini ve sosyal medyayı doğru kullanmanın önemini anlattı.
 
Sivil toplum kuruluşlarının basın bültenlerindeki kullandıkları dili anlatan İlkiz, hak ihlallerine karşı çıkarkan kullanılan haber dilinin önemini vurguladı. Nefret söylemi üreten, saldırgan ana akım medyanın karşısında dururken, tüm saldırgan tutumlara karşı doğru bir dil üretmenin yararına değinen İlkiz, ürettiğimiz dilin toplumun birçok kesimi tarafından anlaşılır olması gerektiğini söyledi.
 
Gezi’den Sonra Yükselen Sosyal Medya
Sosyal medyanın giderek büyüyen gerçekliği içerisinde sosyal medyayı doğru kullanmanın önemini de vurgulayan İlkiz, özellikle Gezi Direnişi sonrasında artan Twitter kullanımının olumlu ve olumsuz yanlarına değindi. İlkiz, “Twitter ve benzeri sosyal medya ile birlikte gerçekliğin birinci anı olan haberdar olmak, görmek, bilmek ile gerçekliğin ikinci anı olan haberdar olduğun, gördüğün, bildiğin gerçeği sunmak arasındaki mesafe kalktı,” dedi.
 
Kaos GL’nin düzenlediği bir sonraki Medya-İletişim Buluşması 4 Kasım Pazartesi günü gerçekleşecek.  

Etiketler: medya
nefret