15/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Lezbiyen bir çift, “müşteriler rahatsız oluyor” denerek Sensus Galata Şarap Butiği’nde ayrımcılığa uğradı. Çift, boykota çağırıyor.

Nefrete bahane çok: “Müşterilerimiz rahatsız olduğu için” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lezbiyen bir çift, “müşteriler rahatsız oluyor” denerek Sensus Galata Şarap Butiği’nde ayrımcılığa uğradı. Çift, boykota çağırıyor.

İntikamcı Lezbiyenler, Carolina Kroon

Sensus Galata Şarap Butiği, lezbiyen bir çifti “müşterilerimiz rahatsız oluyor” diyerek çıkartmak istedi. 5Harfliler’de homofobik tutumu yazan Lara ve Sumru, mekânı boykota çağırdı.

Çift birlikte kaleme aldıkları metinde, mekânda otururken birden işletmecinin gelerek “Müşterilerimiz rahatsız olduğu için size daha fazla hizmet veremeyeceğiz” diyerek  post cihazını masaya koyduğunu yazdı. Çift, “Neyimizden rahatsız oldunuz, kim rahatsız oldu?” diye sorduğunda ise işletmeci “Söyleyemem…” diyerek garsonu işaret etti. Etraftaki müşterileri göstererek, kendilerinin onlardan farklı olarak ne yaptığını soran ve bu yaptıklarının homofobik olduğunu söyleyen çifti işletme sahibi “Yok, ben size saygı duyuyorum, ama burası bir işletme, lütfen nazikçe söylüyorum, sakince ödemenizi yapıp çıkın” diyerek mekândan kovdu.

Diğer müşteriler tarafından “Burada ayrımcılık yapılıyor” diye desteklenen çift, mekândan ayrıldıktan sonra kaleme aldıkları metinle Sensus Galata Şarap Butiği için boykot çağrısında bulundu.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam