30/01/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Uzunetap’ın düzenlediği Couple Run, her cinsel yönelimden çifti Sevgililer Günü öncesinde el ele finish’e koşmaya çağırıyor!

Nerdesin aşkım? Finish’e koşuyorum aşkım! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uzunetap'ın düzenlediği Couple Run, her cinsel yönelimden çifti Sevgililer Günü öncesinde el ele finish’e koşmaya çağırıyor!

Uzunetap, sporu mümkün olduğunca salonların dışına, doğaya taşıma ve insanlarda doğa ve çevre bilincini artırma çabasında olan bir organizasyon şirketi. Bu sene ilk kez 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla 12 Şubat’ta “Couple Run” düzenleyecekler.

Peki nedir bu Couple Run? UzunEtap’ta proje yöneticisi Özgür Çelikkaya’ya sorduk, “genel heteroseksist algının aksine tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden katılımcılara açık” dediği çift koşusunu ve UzunEtap’ı anlattı.

Doğa ve çevre bilinci için outdoor spor

“Doğa ve çevre bilincini arttırmak doğrultusunda, insanların çocuk yaştan itibaren ailece spor yapabilecekleri, outdoor sporu bizzat deneyimleyerek daha de benimseyecekleri ortamlar oluşturmak peşindeyiz” diyen Çelikkaya, bu amaçlarını gerçekleştirmek için neler yaptıklarını şöyle anlattı:

“Bu amaçlarımızı gerçekleştirmek için ilk olarak 2010 yılında Türkiye’nin ilk çok etaplı ultra maratonları olma özelliğine sahip ve uluslararası boyutta gerçekleştirilen Likya Yolu Ultra Maratonu ve Runfire Cappadocia Ultra Maratonu'nu hayata geçirdik. Ultra maratonlar gibi ekstrem etkinliklerin yanı sıra İstanbul ve Marmaris gibi bölgelerde daha kısa mesafelerde, eğlence oranı yüksek kısa süreli etkinlikler de hayata geçiriyoruz. Longest Day – Longest Night – RunmarisRun yarışlarımız da bu amaçla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz. Bunlara ek olarak Moonlight Cappadocia etkinliğimizde de Kapadokya’da her ayın dolunay gecesinde, içerisinde şarap tadımı ve mini akustik dinletilerin de yer aldığı gece yürüyüşleri gerçekleştiriyoruz. 2017 için de birçok farklı ve yeni konsept ile yepyeni organizasyonlar hazırladık.”

El ele, finish’e!

Çelikkaya 2017 için hazırlanan yeni konseptleri Couple Run’ı “hardcore bir koşu yarışı olmaktan ziyade farklı konseptiyle öne çıkan ve lifestyle yönü ağır basan bir etkinlik” olarak tanımlıyor:

“Türkiye'de son yıllarda yükselen - ve aslında bunun öncülerinden olduğumuz için içten içe gururlandığımız bir koşu trendi var. Koşu dünyasında birçok farklı zorluk seviyesinde, birçok farklı konsept mevcut. Biz de bu noktada, bir farklılık yaratmak adına insanların çiftler halinde katıldıkları, partnerleri ile birbirlerine doğru koştukları, beraber el ele finish'e ulaştıkları keyifli bir yarış tasarladık. 

“Yarışın konseptine uygun olarak ilkini sevgililer gününde, haftasonuna denk gelmesi için 2 gün önce, 12 Şubat'ta, yapalım dedik. Kaldı ki daha sonra bu etkinlik İzmir, Eskişehir, Antalya gibi pek çok farklı şehirde gerçekleşerek ülke çapında çok daha büyük bir organizasyona dönüşecek.”

“Yarış, tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden katılımcılara açık”

Çelikkaya, “bu çiftler arasında eşcinsel çiftler de yer alıyor mu” sorumuzu ise şöyle yanıtladı:

“Her ne kadar "Sevgililer Günü"nde düzenlenip, isminde "Couple" geçtiği için yalnızca "sevgili" ile yapılabilecek bir aktivite algısı oluştursa da, aslında içerdiği farklı kategoriler ile herkese açık bir yarış. Çiftlerin yanında örneğin Anne-Çocuk, Baba-Çocuk ve Bir Dost kategorilerimiz var, bunlara ek olarak yarışmacıların tüm parkuru beraber koştukları "Biz Ayrılamayız!" kategorisi var. Yani yarışmak için "sevgili olmak" değil, "sevdiğinle olmak"  şart.

“Tüm bunların yanı sıra, "eş/çift" dendiğinde oluşan genel heteroseksist algının aksine yarış eşcinsel çiftler de dahil olmak üzere tüm çiftlere açık. Uzunetap olarak, tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden katılımcıların bu ve benzeri organizasyonlarda yer almasından mutluluk duyuyoruz."

Couple Run’ın tanıtım bülteni ise şöyle:

“Bu yıl sevgililer gününü koşarak kutluyoruz!

“Couple Run ile 12 Şubat’ta sevgi ve eğlence dolu bir haftasonu için Caddebostan’da buluşuyoruz!

“Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Couple Run’da, katılımcılar partnerleri ile birlikte eş zamanlı start alarak farklı yönlere doğru 4’er km koştuktan sonra buluşma noktasına ulaşacak ve el ele finish ipini göğüsleyecekler.

“12 Şubat Pazar günü, sabah 10.00’da start alacak yarışta “sevgilim yok” diyenler de üzülmesin; Couple Run’da Bir Dost, Anne- Çocuk, Baba-Çocuk, Biz Ayrılamayız! ve Couple Run olmak üzere 5 farklı kategori bulunuyor.

“Kayıt işlemleri ve son hazırlıkların tamamlanabilmesi için, katılımcıların 08.00-09:00 arasında başlangıç noktasında bulunması gerekiyor.

“Tüm katılımcıların uyması gereken tek kural ise gücünü sevgiden almak!

“Yarışla ilgili detaylı bilgi ve başvuru için www.uzunetap.com adresini ziyaret edebilirsiniz.”


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam