27/11/2019 | Yazar: Ali Erol

Nevşehir (NEVÜ) İlahiyat Dekanlığının “Hz. Peygamber ve Aile” panelinde, gey ve lezbiyen birlikteliklerin “sapkın aile modelleri” olduğu konuşuldu.

Nevşehir İlahiyat Dekanı: “Aile kurumumuz maalesef çatırdamaya başladı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İlahiyat Fakültesi’nin düzenlediği “Hz. Peygamber ve Aile” konulu panelde, gey ve lezbiyen birlikteliklerin “sapkın aile modelleri” olduğu konuşuldu.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonunda, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı panel ilahi dinletisi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden panelin açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş yaptı.

Panelin oturum başkanlığını da yapan Dekan Durmuş, “hem Şeytan’ın dürtüleri, hem de Şeytanlaşmış insanların, özellikle Batıdan gelen fikri düşüncelerin etkisiyle aile kurumumuz maalesef çatırdamaya başladı” diye konuştu.

nevsehir-ilahiyat-dekani-aile-kurumumuz-maalesef-catirdamaya-basladi-1

“Erkek-erkeğe aile, kadın-kadına eşcinsel bir aile”

NEVÜ İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Yılmaz, “Modern Dünyada Savrulan Aile” başlıklı konuşmasında, “ailede, bir kadın ve bir erkek olur” dedi.

Evlilik ve birlikteliğin “dinin, ahlakın, hukukun onayladığı ve uygun şekilde kıyılan nikah ile” olacağını söyleyen Doç. Dr. İbrahim Yılmaz, “modern hayata baktığımız aile bu şekilde değil, aile başka şekillerde tanımlıyorlar” diyerek sözü, “sapkın aile modelleri” olarak tariflediği “eşcinsel birliktelik ve evlilikler”e getirdi:

“Erkek-erkeğe aile, kadın-kadına eşcinsel bir aile gibi. Bunları da hukuki olarak yasallaştırıyorlar ve bunu da bir hak, özgürlük gibi gösteriyorlar. Bizim dinimizde fıkhi aile varken, bunun dışında bir de bize aile olarak kabul ettirilmeye çalışılan sapkın aile modelleri türetildi. Bugün Avrupa ülkelerinin bazılarına baktığımızda eşcinsel birliktelik ve evlilikler meşru olarak tanımlanıyor. Hatta bu hukuki olarak da kabul ediliyor. Bu şekilde birlikteliği ve evliliği kabul ederseniz, insanlık ve aile diye bir kavram kalmaz."


“Tek ebeveynli aileler, gey ve lezbiyen birliktelikler”

NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer de konuşmasını “gey ve lezbiyen birliktelikler” ile bağladı: “Diğer taraftan evlenmeden beraber yaşamalar gündeme gelirken, günümüzde belirttiğim gibi boşanmalar da arttı. Avrupa’da tek ebeveynli ailelerin, gey ve lezbiyen birlikteliklerin sayısı çoğalırken en vahimi ise ne yazık ki ülkemizde de bu tür eylemler görülmeye ve duyulmaya başlandı.”


Etiketler: insan hakları, aile, din/inanç
İstihdam