30/03/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Lula Hyers isimli genç bir fotoğrafçı, ‘New York’un queer çocukları’nı fotoğrafladı.

New York’un queer çocukları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lula Hyers isimli genç bir fotoğrafçı, “New York’un queer çocukları”nı fotoğrafladı.

Lula Hyers, queerlere yönelik çalışmaların her zamankinden daha önemli olduğunu düşünen 19 yaşında bir fotoğrafçı. Heteroseksüel ya da natrans olmayan tüm gençleri kendi deyimiyle “tarihin bir parçası” yapmak için fotoğrafladı.

“Bir queer olarak bu çalışmanın önemli olmanın ötesinde, queerlere sansürsüz ve diledikleri gibi beden çalışmaları için güvenli bir alan yarattığını düşünüyorum” diyor.

Instagram’dan yaptığı çağrı karşısında beklemediği kadar yoğun katılımla karşılaşan Hyers, “Çok güzeldi” diyor. “Bazıları ağladı, bazıları güldü. Bu yalnızca kendim için değil tüm katılımcılar için çok önemli bir deneyim oldu. Bütün gün sürdü ve insanlar meyve ve atıştırmalıklar getirdi. Çoğu çocuk çekimde arkadaş oldu ve bugün hala arkadaşlar.”

Hyers, Trump Amerika’sını kastederek “Harcayacak vaktimiz yok” diyor. “Eğer bugün queerler için burada değilseniz, aktivizminiz doğru yürümüyor demektir. Queerler tarih boyu tek tip ve klişelerle anıldı, biz bundan fazlasıyız. İnsanların bunu görmesi önemli.”

Kaos GL’nin “Çocuk” sayısı yazılarınızı bekliyor

Bütün çocukların “heteroseksüel” ve “na-trans” olduğu ön kabulüyle hareket ederken, toplumsal cinsiyet rollerine sığmayan çocuklar “gözümüze batar”. Gözümüze batmayan bütün çocukları hetero varsayarız. Ve LGBTİ çocuklarI görünmezliğe mahkum ediyoruz. Sonra da o görünmezliğe mahkum ettiğimiz çocuklar hakkında “LGBTİ çocuklar var mı? Varsalar ne sorun yaşıyorlar?” sorusunu soruyoruz birbirimize. “O çocukların” en önemli sorunlarından birinin yok sayılmaları olduğunu biliyoruz aslında. (Çağrı metninden)

Kaos GL dergisinin 154. sayısı “Çocuk” temasıyla çıkacak. Mayıs-Haziran sayısına yazı göndermek için son tarih 7 Nisan. Dergiye katkı sunmak isteyenlerin yazıları editor@kaosgl.org adresine bekleniyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam