15/01/2014 | Yazar: Tunca Özlen

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, eşcinsellerin evlenmesini yasaklayan yasayı imzaladı.

Nijerya’nın Evlilik Eşitliği Yasağı Eşcinsellerin Varoluşuna Karşı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, eşcinsellerin evlenmesini yasaklayan yasayı imzaladı. Yasa eşcinsellerin her türlü görünürlüğüne ve örgütlülüğüne ağır hapis cezası getiriyor.
 
"Bizler yasadışı değiliz. Yetişkinler arasında rızaya dayalı sevgi suç değildir!" 
 
Geçen yıl Temsilciler Meclisi’nde yapılan sözlü oylamada kabul edilen yasa tasarısı Devlet Başkanı Goodluck Jonathan tarafından 6 ay sonra 7 Ocak’ta onaylandı. Yasa eşcinsel çiftlere 14 yıla kadar, aynı cinsiyetten kişilerin evlenmesine tanıklık eden, eşcinsel kulüpleri ve örgütleriyle doğrudan ya da dolaylı bağlantısı tespit edilen kişilere ise 10 yıla kadar hapis cezası getiriyor.
 
Homofobik Yasaya “Bizde Olmaz” Savunması
Devlet Başkanlığı sözcüsü Deuben Abati yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı’nın yasayı onaylamaması için bir gerekçe olmadığını ileri sürerek yasayı “Kendisi Nijeryalıların devlet başkanıdır, aynı cinsiyetten olanların evlenmesine karşı görüşlerini daha önce de defalarca dile getirmişti. Bu bizim kültürümüze aykırı” sözleriyle savundu.
 
Yasa uyarınca, eşcinsellerin ülke dışında yaptığı evlilik sözleşmeleri de Nijerya’da geçerli olmayacak. Geçtiğimizin yılın sonunda, Afrika’nın başka bir ülkesi olan Uganda’da da parlamento eşcinsel ilişki yaşayanlara hapis cezası öngören yasa tasarısını kabul etmişti.
 
İlgili haberler:

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam