21/11/2013 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Sosyalist Demokrasi Parti’li (SDP) kadınlar Hükümetin üniversiteli gençlere yönelik evlilik kampanyasına karşı Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin nikâh salonunun bulunduğu binada işgal eylemi gerçekleştirdi.

Nikâh Değil Dairenizi Basarız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sosyalist Demokrasi Parti’li (SDP) kadınlar Hükümetin üniversiteli gençler için sunduğu evlilik kampanyasına karşı Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin nikâh salonunun bulunduğu binada işgal eylemi gerçekleştirdi.
Hükümetin üniversiteli gençler için sunduğu evlilik kampanyasının üzerine "kızlı-erkekli" evde kalma meselesi ve baskınlar eklenince kadınlardan tepkiler gelmeye başladı.
 
SDP’li Kadınlar Çankaya belediye binası terasında "Nikâhı değil dairesini basarız. Hür doğduk hür yaşarız" yazılı pankart açtı. Kadınlara güvenlik görevlileri müdahale etti, pankartlarına el koydu. Eylemlerine devam edeceklerini bildiren kadınlar direnmeye devam ederken belediye işçileri de kadınlara destek verdi ve bunun üzerine güvenlik görevlileri uzaklaşmak zorunda kaldı. SDP’li Kadınlar bu kez "Nikahı değil dairesini basarız. Şiddete karşı susmayız" pankartı açıp eylemlerini sürdürdü.

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık kadınları ikna etmeye çalıştı. Kadınlar Tanık’ın sorularına hiçbir cevap vermeden CHP’nin "kızlarla erkeklerin aynı evde kalmasını biz de desteklemiyoruz" açıklamasını teşhir ederek konuşmalarını sürdürdü bunun üzerine Bülent Tanık güvenlik görevlilerini de alarak gitti. Kadınlar basın açıklamasının ardından eylemi tamamladılar.
 
Fotoğraf: Gülistan Aydoğdu / Kaos GL

Etiketler: kadın
İstihdam