14/04/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Nisan ayının ilk haftasında basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Nisan’ın ilk haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Nisan ayının ilk haftasında (1-7 Nisan) yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylem üreten haberleri kaosGL.org okurları için derledik. Nisan’ın ilk haftasında Konya Postası, Türkeli, Milat, Sabah Güney, Bizim Sivas ve İstiklal gazetesi LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemi içeren haberler yayımladı.

İşte o haberler…

Konya Postası, 1 Nisan

Konya’da yayımlanan Konya Postası’nda Yusuf Erdoğan LGBTİ+ haklarını savunan kişiler için “lgbt’lilere İse özenti seviciliğini ön plana çıkarmaktadır” diyor ve ayrımcı söylem üretiyor.

Türkeli, 1 Nisan

Ayfon’da yayımlanan Türkeli gazetesinden Gazi Çakmak “Değerli Gönüldaşlarım” diyerek başladığı yazısında koronavirüsün sebebini “HOMOSEKSÜELLİK” olduğunu ileri sürüyor ve hem bilimdışı bir iddia ile okurunu yanlış bilgilendiriyor hem de ayrımcı söylem üretiyor.

Milat, 2 Nisan

Milat’tan Asiye Türkan LGBTİ+’ları “anormal” olarak etiketliyor ve “LGBT'yi normalleştirerek onur yürüyüşleri yapabilecek kadar görünür kıldık” diyor, LGBTİ+’ların yürüyüş hakkını yok sayıyor, ayrımcı söylem üretiyor.

Sabah Güney,3 Nisan

Adana’da yayımlanan Sabah Güney gazetesinden Ersin Ramoğlu, “Bunlar milleti arkadan vurur” başlıklı yazısında Biz Bize Yeteriz kampanyasını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ‘eleştiriyor’ ve bunu yaparken de LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylem üretiyor: “LGBT için yapılsaydı inanın CHP'liler ve malum isimler en önde koşacaktı.”

Bizim Sivas, 4 Nisan

Sivas’ta yayımlanan Bizim Sivas gazetesinden Ömer Emir Doğan “Çünkü yabancı sosyal ağlarda, iflah olmaz biri belki de bir eğitim çalışanı çıkıp, sözüm ona özgürlükler adına LGBT'yi bile savunabiliyor, kendi sapıklığına demokrasi kılıfı uydurabiliyor. Bu memleket, ‘ibneliği’ savunanları da gördü” diyor ve nefret söylemi üretiyor.

İstiklal, 5 Nisan

İstanbul’da çıkan İstiklal’den Dr. Seyfi Şahin “İslam açısından korona” başlıklı yazısında tıp doktoru olmasına rağmen hiçbir bilimsel ifade kullanmadan din üzerine yazıyor ve “Livata denen homoseksüelliğin korunmaya alınması, batı hukukunun gereğidir” ifadesi ile insan haklarından bihaber ayrımcı söylem üretiyor.

 nisan-in-ilk-haftasindan-lgbti-lara-yonelik-ayrimci-haberler-1


Etiketler: medya
nefret