12/04/2016 | Yazar: Ömer Akpınar

‘Bir hayal gerçek oldu. Hepimizin Tanrı’nın çocukları olduğunu öğrenmiş olsam da her zaman öyle hissedememiştim. Zaman zaman okul koridorlarında yankılanan bir sestim ben. ‘Siktiğimin ibnesi’ydim. Şimdiyse yakında kilisede evleneceğim. Benim bir farkım yok. Ben başka bir erkeği seven bir erkeğim.’ -- 21 yaşındaki Kai Steffen Østensen

Norveç: Kilisede nikâh mı, eşcinsel çiftler için mi? (Soru-Cevap) Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Bir hayal gerçek oldu. Hepimizin Tanrı’nın çocukları olduğunu öğrenmiş olsam da her zaman öyle hissedememiştim. Zaman zaman okul koridorlarında yankılanan bir sestim ben. ‘Siktiğimin ibnesi’ydim. Şimdiyse yakında kilisede evleneceğim. Benim bir farkım yok. Ben başka bir erkeği seven bir erkeğim.” -- 21 yaşındaki Kai Steffen Østensen

N’olmuş?

Norveç’te dün Luteryen Kilisesi eşcinsel çiftlerin de kilisede evlenebileceğini kabul etti. Hem de 115 temsilciden 88’inin evet oyuyla.

Aman onlar her şeye okey zaten...

Yok, bu tartışma 20 yıldır sürüyordu. 2014’te benzer bir oylamada ‘hayır efendim, eşcinseller kilisede evlenemezler. Hükümet nikâhı nelerine yetmiyor” kararı çıkmıştı.

E zaten evlenebiliyorlarmış işte

2009 itibariyle evet ama Norveç toplumu “benim paramla var olan bir kurum nasıl bana karşı olur?” diyerek kilise üyeliklerini kesiverince kilise işin ciddiyetinin farkına vardı. Tepki gösterenler arasında pek çok heteroseksüelin olduğunu da ekleyelim. Şu an için “bana ters” diyen papazlar eşcinsel çiftlere nikâh kıymayı reddebilse de nikâhı kıyacak başka bir papazı kendi başlarına bulmaları gerekiyor.

İyi artık, biz de kınaya gideriz

#‎DiyarbakırdaSapkınlığaDURde karalaması sonunda etkinliğimizin iptal edildiği, ABD’de “dinî görüşlerine uymuyorsa eşcinsellere hizmet sunmayı reddedebilirsin canım” diyen yasaların çıktığı bir dönemde Norveç’teki kilise kararı göbek attıracak kadar olmasa da yüzümüzü güldürecek bir haber.

Hayırdır, memleket Trondheim mı?

Yok, Çorum ama “dinî inançlar ayrımcılığın bahanesi olamaz” görüşü güçlendikçe bunun İslam’a da etkisi olacağını varsayabiliriz.

Allah uzun ömür versin de…

İnşallah-maşallah bir yana, Norveç’teki kararın örgütlü bir tepki sonucu ortaya çıktığını fark etmemiz gerek. Örgütlenelim güçlenelim, aşkitom!

“Nikahın imamını da kıyarım, hükümetini de” diyorsun :)

Ya da “Tanrı aslında sever hepimizi”...


Etiketler: insan hakları, aile
nefret