14/11/2018 | Yazar: Kaos GL

NotaBene Yayınları sosyal medya hesabından, Akit’in Kaos GL Derneği ve NotaBene Yayınları’nı hedef gösterdiği “Sapkınlar Tüyap’ta” haberine ilişkin bir açıklama paylaştı.

NotaBene Yayınları: “Baskı ve provokasyon çağrıştıran bu çabalar, daha fazla direnç üretecektir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

NotaBene Yayınları sosyal medya hesabından, Akit’in Kaos GL Derneği ve NotaBene Yayınları’nı hedef gösterdiği “Sapkınlar Tüyap’ta” haberine ilişkin bir açıklama paylaştı.

NotaBene Yayınları sosyal medya hesabından, Akit’in Kaos GL Derneği ve NotaBene Yayınları’nı hedef gösterdiği “Sapkınlar Tüyap’ta” haberine ilişkin bir açıklama paylaştı.

Akit’in homofobik nefret söylemi içeren haberini “kitap fuarlarını hedef alan baskı ve provokasyon girişimlerine bir yeni davetiye” olduğunu belirten NotaBene Yayınları açıklamasında şunları belirtti:

“Kamusal alanı muhalif olan her şey için daraltma ve kapatma çabalarının yeni bir örneği… Son zamanlarda kitap fuarlarını hedef alan baskı ve provokasyon girişimlerine bir yeni davetiye… Aynı zamanda da homofobik “sapkınlığın” vardığı boyuta ilişkin güncel bir örnek…”

“Baskı ve provokasyon çağrıştıran bu çabalar, daha fazla direnç üretecektir. NotaBene Yayınları da her alandaki muhalif tutumunu sürdürmeye devam edecektir.”

“Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

“Sapkınlar Tüyap’ta” haberine dair

Akit’ten Harun Sekmen imzalı bugün yayımlanan “Sapkınlar Tüyap’ta” haberinde Kaos GL yayınlarını Tüyap’a taşıyan Notabene Yayınları’nı şu cümlelerle hedef gösterdi: “Notabene Yayınları'nın standını kendilerine zırh edinen LGBTİ'li ahlaksızların, gencecik dimağları ağlarına düşürmek için sapkın propaganda yaptıkları bildirildi.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam