18/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Gülkan Noir , Pınar Büyüktaş ve Seçil Epik bu akşam 2000 sonrası Türkiye’sinde queer ve feminizm birlikteliğini konuşacak.

“O Biçim Feministin Galaksi Rehberi” bu akşam! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gülkan Noir, Seçil Epik ve Pınar Büyüktaş bu akşam 2000 sonrası Türkiyesi’nde queer ve feminizm birlikteliğini konuşacak.

İstanbul Edebiyat Evi, “Queer Üzerine Konuşmalar” buluşmaları düzenliyor. Bu akşamki buluşma “O Biçim Feministin Galaksi Rehberi” başlığıyla gerçekleşecek. 19:00'da başlayacak buluşmada Gülkan Noir , Pınar Büyüktaş ve Seçil Epik, 2000 sonrası Türkiye’sinde queer ve feminizm birlikteliğini konuşacak; birbirini güçlendiren ve dönüştüren bu ilişkideki fragmanlar ile hem geçmişe bakacak hem de bugünü tartışacak. Queer ve feminizmin güçlendirici tarihine videolar, fotoğraflar, fanzinler ve deneyimlerden parçalarla bir seyahat gerçekleştirecek.

Kimler konuşacak?

Gülkan Noir

Çevirmen, editör ve yazar. Şair. Erdişi. Anarşizm, Anarkafeminizm, Queer, Transfeminizm, normatif olmayan cinsellikler, beden, arzu, affekt, post sömürgecilik gibi konuları dert edinen, teorik ve edebî üretimlerde bulunan bağımsız araştırmacı. Sel Yayınları Queer Düş'ün Serisinin danışmanlarından.

Pınar Büyüktaş

Sosyolog, çevirmen ve editör. Queer teori, ölüm sosyolojisi, beden politikaları, transfeminizm, ve tahakküm ilişkileri üzerine farklı mecralarda yazılar yazıyor ve atölyeler yürütmeye devam ediyor. Sel Yayınları Queer Düş'ün Serisinin danışma kurulu üyesi.

Seçil Epik

Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı. Edebiyatta queer ve feminizm başta olmak üzere yazılar yazıyor, söyleşiler yapıyor, 2016 yılından beri K24 [Kitap-Kültür-Kritik] sitesinde editörlük yapıyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam