16/09/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Sally Nixon, kimsenin görmediği anlarda gözlerini devirip ‘burada ne işim var?’ diyenleri çiziyor.

O güzel gözlerini bir bir deviriyosun: Sally Nixon Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sally Nixon, kimsenin görmediği anlarda gözlerini devirip “burada ne işim var?” diyenleri çiziyor.

İllüstratör Sally Nixon, 2015 yılından itibaren bir yıl sürecek bir projeye başladı. “365” isimli bu projede yeni fikirler üretmenin zorluğundan yola çıkarak yeni bir fikir üretti ve her gün karakterlerinin kimsenin görmediği belki de görüş alanında olduğu hâlde fark etmediği anlarını çizmeye başladı.

Karakterlerinin ortak özelliklerinden en belirgini gözlerini deviriyor olmaları.

Çekilecek bir fotoğraf için poz verir konumda olmayan bu karakterler, resme baktığınızda sizi mesafe olarak yakın ama hissel olarak çok uzakta hatta duvarların arkasında hissettiriyor.

Duş alan, parkta yatan, ayaklarının dibinde birlikte evi paylaştığı köpek ona bakarken klozette oturan bu karakterlerin bir diğer ortak özelliği de poz vermiyor olmalarının yanında gülmüyor olmaları.

“Ben mutluyum” hissini vermediği gibi “Mutsuzum” hâlini de içselleştirmeyen bu çizimlerde kendi hayatınızdan ânlar bulmanız mümkün. Yani Sally, Instagram hikâyenize koyduğunuz fotoğrafları değil o fotoğraflardan 15 dakika sonrasını çiziyor.

Çizim tekniği bu sebeple kendini çizimlerin “güzel anı fotoğrafları” ile kurduğu bağdan uzak bir yerde var ediyor.

Sally’nin çizimlerini incelemek, kendinizi bulmak hatta ara ara kaybetmek için Instagram hesabını takip edebilir; web sitesine göz atabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam