04/02/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Ocak ayının son haftasında basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Ocak’ın son haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2020’nin ilk ayının son haftasında (23-31 Ocak) yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylem üreten haberleri kaosGL.org okurları için derledik.

Derlememizde; Akit, Konya Merhaba, Milat, Şereflikoçhisar Çengel, Yenigün, Milli Gazete ve Kadirli Postası’ndan haber ve köşe yazıları yer alıyor.

Akit, 24 Ocak

“Eşcinselleştirme Operasyonu” isimli LGBTİ+’lara yönelik nefreti körükleyen kitabın yazarı Fehmi Demirbaş Akit’e verdiği röportajda eşcinselleri “tehdit”, “sapkın”, “proje” ve “bataklık” gibi ayrımcı ifadelerle itham ediyor.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseksleri “terör örgütü” olmakla suçlayan Demirbaş’ın belli ki ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Demirbaş “LGBTİ bir terör örgütüdür. İçinde her türlü sapkınlığın mübah olduğu lakin helal ilişkilerin çağdışı sayıldığı bir terör örgütüdür. Standard insan kavramı bu işin dışındadır” diyor ve nefret söylemini LGBTİ’lere boca ediyor.

Konya Merhaba, 24 Ocak

Konya’da yayımlanan Konya Merhaba gazetesindeki köşesinde Nurten Selma Çevikoğlu “Bizde de ensest ilişkiler, lezbiyencilik, çoklu kişilikler, cinsel kimliklerin iflâsı gibi konular piyasaya sürülmektedir. Bu, hem insanlığının bitirilmesi hem de âilenin dinamitlenmesidir” diyerek lezbiyenlere yönelik ayrımcı söylemde bulunuyor.

Milat, 24 Ocak

Milat gazetesinden Serdar Arseven İstanbul Sözleşmesi’ne karşı yazdığı yazıda “‘Eşcinsel evliliklerin yasallaştırılması’ gündeme getirilir” diyor ve ayrımcı söylemde bulunuyor.

Şereflikoçhisar Çengel, 25 Ocak

Ankara’da yayımlanan Şeferlikoçhisar Çengel gazetesinde, son üç haftadır İstanbul Sözleşmesi üzerinden LGBTİ+’lara nefret kusan Mehmet Çetin bu hafta kaldığı yerden devam etti: “Yaşanılan son onlu-yirmili yıllarda ekonomik varlık ve değerler yükselirken, ahlâkî değerlerin yeniden düştüğü bir zeminde, cinsel yönelimi yaygınlaştırarak toplumsal cinsiyet ile onlara kimlik tanıyıp, meşrûlaştırıp ve yasalaştırarak temel yapı olan aile çekirdeğinin ifsat edilmesine azamî dikkat etmek gerekir.”

Yenigün, 27-28 Ocak

Edirne’de yayımlanan Yenigün gazetesinden Recep Çınar, LGBTİ+’ların örgütlenme özgürlüğüne saldırıyor: “Yasa LGBT gibi sapkın akımların dernekleşmesini sağlıyor”

Milli Gazete, 28 Ocak

Avukat Alev Sezen, Milli Gazete’deki köşesine “‘Kişilerin korunması’ adı altında ‘eşcinsel ilişkilerin’ manidar bir çeviri dili ile ‘aile’ kavramı içerisine sokulması doğru değildir” diyor ve eşcinsellere yönelik ayrımcı dil kullanıyor.

Akit ve Kadirli Postası, 28-29 Ocak

Akit’in 28 Ocak’ta yayımladığı Abdurrahman Dilipak köşesinde “lezbiyen ve homoların” desteklendiği bununla birlikte Müslümanların yalnızlaştırıldığına dair bir ikilik iddiası yer alıyor.

29 Ocak’ta Adana’da yayımlanan Kadirli Postası da aynı yazıyı sayfalarına taşıyor. Dilipak’ın ayrımcı yazısından bir kesit şöyle: “Hani bunlar insan haklarına saygılı bir hukuk devleti istiyordu, katılımcı, çoğulcu ve şeffaf hoşgörü temelli bir yönetim temelinden yanaydılar. Yok canım, bu saydıklarım lezbiyen ve homolarla ilgili, yoksa Müslümanlar, başörtülülerle ilgili değil. Bunların dostu yok.”

Akit, 30 Ocak

Aki’ten bir haber daha. Berna Laçin’i hedef gösteren, ırkçı ve homofobik yazısında Zekeriya Say “Eşcinsel sapkınlardan oluşan LGBTİ'leri de Gezicilerin ‘en eğlenceli’ grubu ilan etti” cümlesiyle de LGBTİ’lere yönelik ayrımcı söylemde bulundu.

ocak-in-son-haftasindan-lgbti-lara-yonelik-ayrimci-haberler-1

 


Etiketler: medya
İstihdam