29/01/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Ocak ayının üçüncü haftasında basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Ocak’ın üçüncü haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2020’nin üçüncü haftasında (16-22 Ocak) yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylem üreten haberleri kaosGL.org okurları için derledik.

Derlememizde, Ankara’da yayımlanan Şereflikoçhisar Çengel, İstanbul’da yayımlanan Diriliş Postası, Akit ve Milli Gazete yer alıyor.

Şereflikoçhisar Çengel, 16 Ocak

16 Ocak Perşembe günü Ankara’da yayımlanan Şereflikoçhisar Çengel gazetesinden Mehmet Çetin bir önceki hafta başladığı LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemini sürdürdü…

Çetin, İstanbul Sözleşmesi’nin “toplumun temelini sarstığını” iddia ederken eşcinseliğin hastalık olmadığını hatırlatan siyasileri de basiretsizlikle itham ediyor.

Diriliş Postası, 16 Ocak

Gündem yine İstanbul Sözleşmesi. Diriliş Postası yazarı Recep Yazgan “Batı çöküyor çünkü aile kurumu kalmamış” diyor ve bu çöküşü eşcinsel ilişkilere bağlayarak ayrımcı söylemde bulunuyor.

Akit, 17 Ocak

Akit’ten, Şevki Yılmaz, “cinsel istismar” ve “küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinde ölen Hüseyin Üzmez’i övdüğü yazısında LGBTİ+’lara nefret kustu: “Homoseksüel ve lezbiyenliği çağdaş gören ahlak, namus ve şereften yoksun çetelerin her duruşmada havlamaları, ağır hakaret ve yumurta yağmuruna rağmen Merhuma sahip çıktılar!”

Milli Gazete, 18 Ocak

Mine Alpay eşcinsellere yönelik ayrımcı söylemde bulundu. Alpay yazısında, “Değerlerin aşınmasına paralel olarak, eşcinsel ilişkiler, nikâhsız birlikte yaşamlar artık Müslüman coğrafyalarda da artmakta” diyor.

Milli Gazete, 20 Ocak

Milli Gazete’den Onur Şehmus Şahin’in Sema Maraşlı ile yaptığı röportajın ana konusu İstanbul Sözleşmesi. Kadınların kazanılmış haklarına el uzatan söylemin yanında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylem de yer alıyor.

Maraşlı eşcinselliğin anormal olduğunu ileri sürüyor: “Sözleşmenin ana konularından birisi eşcinselliğin normallestirilmesidir.”

ocak-in-ucuncu-haftasindan-lgbti-lara-yonelik-ayrimci-haberler-1

 

 

 


Etiketler: medya
nefret