20/12/2018 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ Cisseksizm Temizlik Grubu, Genç LGBTİ+’nın “LGBTİ+ kapsayıcı yurtlar istiyoruz!” yapıştırmalarını kampüsün dört bir yanına astı.

ODTÜ Cisseksizm Temizlik Grubu: “Yılmayın!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ODTÜ Cisseksizm Temizlik Grubu, Genç LGBTİ+’nın “LGBTİ+ kapsayıcı yurtlar istiyoruz!” yapıştırmalarını kampüsün dört bir yanına astı.

ODTÜ Cisseksizm Temizlik Grubu, Genç LGBTİ+ Derneği’nin LGBTİ+ Dostu Öğrenci Yurtları projesi kapsamında hazırladığı yayınları ve “LGBTİ+ kapsayıcı yurtlar istiyoruz!” yapıştırmalarını kampüsün dört bir yanına dağıttı.

ODTÜ Yurtlar Müdürlüğü’ne ve ulaşabildikleri yurt müdürlerine “LGBTİ+ Gençler Öğrenci Yurtlarından Neler İstiyor?” kitapçığını veren Grup, “Kampüste trans+ mücadele veren ve ODTÜ yurtlarının trans+ öğrenciler başta olmak üzere tüm LGBTİ+ ve cis-hetero kadın öğrencilere yönelik dışlayıcı, baskıcı, ayrımcı uygulamalarını deneyimlemiş ve tanıklık etmiş biri olarak Genç LGBTİ Dernegi'nin bu alana yönelik yaptığı çalışmayı çok değerli buluyor ve yurtlara dair taleplerin kampüs içinde de birinci ağızdan özneler tarafından dillendirilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“Dilekçeleri ODTÜ CİTOB aracılığı ile ulaştıralım”

ODTÜ Cisseksizm Temizlik Grubu, değişim talep etmeyi ve deneyimleri dillendirmeyi savunuyor. “Bireysel veya toplu dilekçeler yazın. Yaşadığınız sorunları dile getirmekten çekinmeyin, yılmayın!” diyen Grup, ODTÜ yönetiminin LGBTİ+ talepleri içeren ve bizzat verilen dilekçelerin daha önce “kaybolabildiğini”, bu sebeple dilekçelerin ODTÜ CİTOB (Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekleme ve Cinsel Tacizi Önleme Birimi) aracılığıyla ulaştırılmasını öneriyor.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam