03/07/2017 | Yazar: Aslı Alpar

"Rektör konuşmaya başladığı sırada LGBTİ ve trans bayraklarını dalgalandırdık, ODTÜ yönetiminin LGBTİ öğrencilere tavrı değişmeli."

ODTÜ Devrim Stadyumu’nda gökkuşağı açtı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

"Rektör konuşmaya başladığı sırada LGBTİ ve trans bayraklarını dalgalandırdık, ODTÜ yönetiminin LGBTİ'lere tavrı değişmeli."

ODTÜ Devrim Stadyumu’nda dün gerçekleşen mezuniyet törenine LGBTİ dayanışması damga vurdu. Törenin gerçekleştiği stadyumda öğrenciler ellerinde gökkuşağı bayrakları ile yürüdü. ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’nın her bölümden birer gönüllü öğrenci ile irtibat kurarak düzenledikleri bu rengârenk etkinlik aslında ODTÜ Rektörlüğünün heteronormatif uygulamalarına karşı bir protesto.

Mezuniyete katılan öğrenciler mizahi sloganların yer aldığı dövizleri ve gökkuşağı bayraklarını, rektörlük seçimlerinde ilk sırada yer almamasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ün protesto edildiği sırada dalgalandırıldı.

“ODTÜ rektörlüğünün LGBTİ öğrencilere karşı tavrının değişeceğine inanıyoruz”

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması mezuniyetteki gökkuşaklı protestonun gerekçesini KaosGL.Org’a anlattı: “ODTÜ yönetimi sürekli ‘kampüste eşcinsel mi var ki de topluluk olmak istiyorsunuz’, cinsiyetsiz tuvalet talebimize karşılık da "önceliğimiz siz değilsiniz, Akit'e haber mi olalım sizin yüzünüzden’ gibi açıklamalarda bulunuyordu. Biz de mezuniyet töreninde sesimizi duyurmak için örgütlendik ve arkadaşlarımızdan rektör konuşmaya başladığı sırada LGBTİ ve trans bayraklarını kaldırıp sallamalarını istedik, inanılmaz güzel bir görüntü oldu. Hemen hemen herkeste bayrak vardı. Herhalde rektörlük LGBTİ haklarını destekleyen öğrencilerin sayısının çokluğuna şaşırmıştır. ODTÜ rektörlüğünün LGBTİ öğrencilere karşı tavrının değişeceğine inanıyoruz.”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam