05/10/2013 | Yazar: Berna Köse

Kaos GL muhabiri Berna Köse, ODTÜ LGBT Dayanışması’nın yeni dönemdeki tanışma toplantısından izlenimlerini paylaştı.

Kaos GL muhabiri Berna Köse, ODTÜ LGBT Dayanışması’nın yeni dönemdeki tanışma toplantısından izlenimlerini paylaştı:
 
ODTÜ LGBT Dayanışması, Perşembe günkü tanışma toplantısında 100’ü aşkın kişinin katılımıyla yeni eğitim-öğretim dönemi için yola çıkmış oldu. Aramızda ağırlıklı olarak Ankara’daki neredeyse her üniversiteden öğrencilerin yanı sıra çalışanlar ve Kaos GL’den Evren de vardı.
 
Çok kalabalık olduğumuz için ilk başta sığabileceğimiz amfi bulmakta sorun yaşadık; ama bu aksiliği kısa sürede çözdük. Toplantımıza katılan arkadaşlarımıza ODTÜ LGBT Dayanışması’nın geçmişinden ve kuruluşundan bahsettik öncelikle. 1990’lı yıllarda farklı bir isimle temellerinin atıldığını, 2000’li yıllarda Toplumsal Cinsiyet Çalışmalarına evrildiğini ve son olarak 2009 yılında ODTÜ LGBTT Dayanışması adıyla verdiği resmi olma çabalarını anlattık. Resmi topluluk olmak için bu sene tekrar çalışmalara başlayacağımızı duyurduk ve katılımcılara resmi topluluk olmanın avantajlarından bahsettik.
 
Geçmişimizden sonra dayanışmamızın yapısından bahsettik. Topluluğun sadece LGBTİAQ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks, aseksüel, queer) bireylerden oluşmadığını, aramızda heteroseksüellere her zaman yer olduğunu, bizim bir araya gelme sebebimizin heteroseksist düzenden duyduğumuz rahatsızlık olduğunu ifade ettik. Dolayısıyla aramıza katılabilmek için cinsel yöneliminizin, cinsiyet kimliğinizin, yönelim ve kimliğinizi ifade biçiminizin hiçbir önemi olmadığını vurguladık.
 
Sonrasında, geçtiğimiz senelerde yapmış olduğumuz etkinliklerimizi anlattık: “Angara Gacısı” isimli sergimiz, söyleşilerimiz, film gösterimlerimiz, forumlarımız ve Onur Yürüyüşlerimiz, “Ben, Sen, O” belgesel gösterimimiz ve Demet Yanardağ söyleşimiz, Halil İbrahim Dinçdağ söyleşimiz... Geçmiş etkinliklerimizin ardından gelecek proje fikirlerimizi paylaştık: Resmi topluluk olma, yeni söyleşiler, paneller, forumlar, film gösterimleri, atölyeler, partiler, açılma sohbetleri ve deneyim paylaşımları...
 
Önümüzdeki haftalardaki, ODTÜ dışından gelen arkadaşlarımıza zorluk olmaması açısından, toplantılarımızı bazen kampüs dışında yapma önerisi sunduk ve bu teklifimiz memnuniyetle karşılandı. Ayrıca duyurularımızı paylaştığımız mail grubumuz ve Facebook grubumuzdan bahsettik; bizden haberdar olmak isteyen herkesin bizi takip edebileceğini söyledik. 
 
Topluluğu tanıtma ve bilgilendirme faslından sonra birbirimizi daha yakından tanımak ve daha sıcak bir ortam yaratmak için her biri isteğe bağlı olacak şekilde ismimizi, okulumuzu/mesleğimizi, bölümümüzü, kaç yıldır bu topluluğa geldiğimizi, neden geldiğimizi, topluluk ve üyeleri hakkında neleri sevdiğimizi/sevmediğimizi konuştuk. Ve gördük ki dayanışmamıza destek verenlerin büyük çoğunluğu heteroseksist düzenden rahatsız oldukları ve her türlü ayrımcılığa karşı oldukları için bize katılmıştı.
 
Son olarak, etkinlik ve gündem takvimimizi belirleyeceğimiz bir sonraki hafta gerçekleşecek toplantı yer ve saatini kararlaştırdıktan sonra toplantıyı sonlandırdık.
 
Bir sonraki toplantımızın bilgileri:
Zaman: 10 Ekim 2013 Perşembe
Yer: ODTÜ Fizik Kantini
Saat: 17.45
 
Mail grubumuza katılmak, topluluk hakkında daha fazla bilgi almak, soru sormak isteyenler bana buradan ulaşabilir: brn.kose@gmail.com 

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret