04/04/2012 | Yazar: ODTÜ LGBTT

ODTÜ LGBT Dayanışması, Kürecik’te kurulması planlanan füze kalkanına karşı ODTÜ’de yapılan pankart hazırlama etkinliğine katıldı.

ODTÜ LGBT Füze Kalkanına ve Savaşa Karşı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ODTÜ LGBT Dayanışması, Kürecik’te kurulması planlanan füze kalkanına karşı ODTÜ’de yapılan pankart hazırlama etkinliğine katıldı. Daha sonra Kürecik’te buluşma ile devam edecek olan etkinliklerin çağrı metni şöyle;

"Son birkaç ay içinde bizler okullarda, sokaklarda fikirlerimizi tartışır, tiyatro oyunları hazırlar, müzik yapar, gazete – fanzin çıkarırken, Malatya Kürecik’te bir füze kalkanı kuruldu ve beraberinde savaş hazırlıkları her yerde başladı. Bunu her gün okulda, evde, sokakta hissediyoruz. İçerideki savaşın hazırlığını havada soluyor, giderek artan öğrenci tutuklamalarında görüyoruz.

Bir savaş başlıyor içerde ve dışarıda. Biz yine üretmeye; müziği, sanatı, fikirleri bulunduğumuz yerlere taşımaya devam ediyoruz. Ama artık sokaklar, okullar kokuyor. Biz bu kokunun içinde oturamıyoruz. Ürettiğimiz her ne varsa onu alıp, sesimizi, gitarımızı, satranç tahtamızı, fotoğraf makinemizi, gazetemizi koltuğumuza sıkıştırıp Kürecik’e gidiyoruz!


Bu iki hafta içinde mümkün olduğunca çok üniversite topluluğuyla görüşmeye çalıştık. Çağrıyı İstanbul’ dan başlattık ama ilk elden Ankara’ dan, Adana’ dan, Antakya’ dan, İzmir’den, Edirne’den, Trabzon’dan, Zonguldak’tan ulaşabildiğimiz kadar çok ilden arkadaşlara ulaşıp bu çalışmanın her ilde yayılmasına uğraştık. Tüm arkadaşların da bu çağrıyı ilişkili olduğu ne kadar il, topluluk varsa oralara göndermesini istiyoruz. Bu yolla Kürecik’ e gitmek üzere tüm ülke çapında bir inisiyatif oluşturmak; fakat devamında da çalışmalara devam etmek, böylece yaklaşmakta olan savaşı okullarda, sokakta, mahallede, bulunduğumuz tüm alanlarda gündem haline getirmek istiyoruz.
Ne bir vicdan meselesi bu, ne de savaşı hazırlayanlara barış çağrısı. Onlara tek sözümüz şu; biz bu savaşın tetiğinde oturmayı kabul etmiyoruz.
 
Tüm toplulukları, kulüpleri; müziğiyle, tiyatrosuyla, kalemiyle, fikirleriyle 7 Nisan’da Kürecik’ e çağırıyoruz.

İstanbul’dan:Emektar Daktilo Dergisi, Felsefe Çocuğu Dergisi, Fotoğraf Öğrencileri, İTÜ Öğrencileri, İstanbul Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu, İ.Ü. Hergele Gazetesi, Marmara Üniversitesi Öğrencileri, Meluses, Özgür Eğitim Platformu (Yıldız Kültür Öğrenci Derneği, YTÜ Basit Makine Fanzini), Özgür Lise, Sine - SEN, TODAP (Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği)’lı Öğrenciler, Tıp Öğrenci Kolu (TÖK)...
Ankara’dan:
A. Ü. Poeletika Dergisi, A.Ü. Ses-siz-iz Fanzin, Gazi Üniversitesi Divit Fanzin, Özgür Eğitim Platformu (A.Ü. Bilim ve Sanat Araştırmaları Topluluğu- Bilim ve Felsefe Atölyesi, A.Ü. Gözlük Gazetesi, A.Ü. Şarlo Sinema Topluluğu, Korsan Tiyatro Topluluğu,) DTCF Paylaşım Atölyesi Girişimi ,Odtü Mimarlık Topluluğu, Özgür Lise, TODAP’lı Öğrenciler, ODTÜ Dksk(Dağcılık ve kış sporları kulübü), ODTÜ Sitop(Sinema Topluluğu),Odtü Aft(Amatör Fotoğrafçılık Topluluğu),Odtü LGBT, ODTÜ Oyuncuları,ODTÜ. SBT(Siyaset Bilimi Topluluğu),TÖK(Destekçi)
Adana’dan:
Çukurova Öğrenci Derneği (ÇÖDER), TÖK, EMO GENÇ, MMO GENÇ, PMO GENÇ
Antakya’dan:
Don Quichotte Dergisi, Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrencileri
Çorlu’dan:
Namık Kemal Üniversitesi Öğrencileri
Edirne’den:
Trakya Üniversitesi Öğrencileri
Eskişehir’den:
Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üni. Öğrencileri
Çanakkale’den:
Çan Gençlik İnisiyatifi, Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrencileri
Mersin’den:
Mersin Üniversitesi Öğrencileri, TODAP’lı Öğrenciler, TMMOB GENÇ
İzmir’den:
Ege Üniversitesi Öğrencileri
Kırıkkale’den:
Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri
Afyon’dan:
Afyon Kocatepe Üniversitesi Malzeme ve Teknoloji Kulübü (MATEK)
Zonguldak’tan:
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Öğrencileri
Kocaeli’den:
Kocaeli Üniversitesi Öğrencileri
Rize’den:
Rize Üniversitesi Öğrencileri"

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam