08/07/2018 | Yazar: Yıldız Tar

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan ve ODTÜ ÖTK Başkanı Özgür Mehmet Gür bugün evinden gözaltına alındı.

ODTÜ LGBTİ+’dan Gür gözaltına alındı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan ve ODTÜ ÖTK Başkanı Özgür Mehmet Gür bugün evinden gözaltına alındı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreninde açılan pankartlarla ilgili gözaltılar devam ediyor.

6 Temmuz Cuma günü yapılan törenden sonra gözaltına alınan üç öğrencinin ardından bugün de ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan ve ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi Başkanı Özgür Mehmet Gür gözaltına alındı.

Evinden gözaltına alınan Gür, sağlık kontrolünün ardından Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

ODTÜ LGBTİ+: Gözaltılar hukuksuzdur!

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, Gür’ün gözaltına alınmasına ilişkin “ODTÜ ÖTK Başkanı ve ODTÜ lgbti+ Dayanışmasından Özgür Mehmet Gür bugün gözaltına alındı! Gözaltılarınız hukuksuzdur, Arkadaşlarımızı serbest bırakın!” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da Gür'ün gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabında, "ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi Başkanı Özgür Mehmet Gür, evine yapılan polis baskını ile gözaltına alındı. #ODTÜ gelenektir. Gözaltıyla baskıyla #ODTÜ yü teslim alamazsınız." dedi.

Mezuniyette özel güvenlik gökkuşağı bayrağına saldırmıştı

ODTÜ diploma töreninde özel güvenlik birimleri gökkuşağı bayrağı ve pankart açan öğrencilere saldırdı.

Mezuniyet töreni boyunca gökkuşağı bayrakları açan ve pankartlarıyla ODTÜ Onur Yürüyüşü’nü yasaklayan ODTÜ Rektörü Verşan Kök’ü protesto eden öğrencilere özel güvenlik birimleri saldırdı.

Özel güvenlik birimleri önce tribünlere gökkuşağı bayrağı asan ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan öğrencileri tehdit etti, “bayrağı indiririz” dedi. Rektör’ün konuşması sırasında ise gökkuşağı bayrağı ile “Bir grup öğrenci değil, bu okulun LGBTİ+’larıyız. Buradayız! Sokakta, kampüste güvenle yaşamak hakkımız” ve “Verşan Kök ODTÜ’ye Rektör olamaz” pankartı açan öğrencilere özel güvenlik birimleri saldırdı.

İlgili haber:

ODTÜ mezuniyetinde gökkuşağı bayrağına saldırı

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam