04/10/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğrenci toplulukları geleneksel topluluk oryantasyonunda stantlarına gökkuşağı bayrağı astı.

ODTÜ öğrenci topluluklarından gökkuşaklı dayanışma Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğrenci toplulukları geleneksel topluluk oryantasyonunda stantlarına gökkuşağı bayrağı astı.

Fotoğraflar: Özgür Gür

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) 29 Eylül Cumartesi günü gerçekleşen topluluk oryantasyonunda öğrenci toplulukları stantlarına dayanışma amaçlı gökkuşağı bayrakları astı.

Yasağa rağmen

Geleneksel olarak her yıl gerçekleşen topluluk oryantasyonu 28 Eylül Cuma günü valilik tarafından “güvenlik” gerekçesiyle iptal edilmişti. Ancak yasağa rağmen toplulukların büyük bir kısmı etkinliği bu yıl da devam ettirdi. 29 Eylül günü ODTÜ kampüsünde açılan stantlara dayanışma amaçlı gökkuşağı bayrakları asıldı.

Topluluklar LGBTİ+ temsiline önem veriyor

KaosGL.org’a konuşan ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Özgür Gür farklı öğrenci topluluklarının sergilediği dayanışmayı hem LGBTİ+ temsiline verdikleri önemle hem de üniversite yönetiminin LGBTİ+ hareketine yönelik tavrına karşı durmaları ile açıkladı. ODTÜ’de son bir yıl içinde LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne katıldığı ve yürüyüş sırasında binalara gökkuşağı bayrağı astığı ve ODTÜ mezuniyet töreninde gökkuşağı bayrağı açtığı iddia edilen öğrencilere soruşturma açılmıştı.

İlgili haberler:

ODTÜ: “Yine de aşk boyun eğmez yasaklarla”

Fotoğraflarla ODTÜ Onur: Bütün yasakları yasakla!

ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne katılanlara soruşturma

ODTÜ’de gökkuşağı bayrağına da soruşturma!

ODTÜ mezuniyetinde gökkuşağı bayrağına saldırı

ODTÜ LGBTİ+’dan Gür gözaltına alındı

Özgür Gür’e gözaltında LGBTİ+ pankartı soruldu

ODTÜ LGBTİ+’dan Özgür Gür serbest

Özgür Gür: “Hak ve özgürlük mücadelesi yürütüyoruz”

ODTÜ’de bu sefer de mezuniyette açılan gökkuşağı bayrağına soruşturma!


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam