07/05/2018 | Yazar: Aslı Alpar

ODTÜ LGBTİ Dayanışması’nın Onur Haftası etkinlikleri üniversite yönetiminin tüm yasaklarına rağmen bugün başladı.

ODTÜ Onur Haftası etkinliklerine fıskiye ve gübreli engel Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ODTÜ LGBTİ Dayanışması’nın Onur Haftası etkinlikleri üniversite yönetiminin tüm yasaklarına rağmen bugün başladı.

ODTÜ Rektörlüğü’nün, Ankara Valiliği’nin genel LGBTİ+ yasaklarını gerekçe göstererek “izin vermeyeceğini” bildirdiği ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması 22. Yıl Onur Haftası etkinikleri bugün “Gökkuşağını boyama” etkinliği ile başladı.

Onur Haftası etkinliklerinin ilki üniversite kampüsünde yer alan fizik amfinin çimlerindeki afiş boyama etkinliği oldu. Adnan Yücel’in “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” dizelerinin yer aldığı gökkuşağı afişinin boyamak için çimlerde buluşan öğrenciler kolluk kuvvetleri ile karşılaştı.

“Devrim’de de fıskiye açılacak mı?”

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, etkinlik öncesi karşılaştıkları manzarayı KaosGL.org’a şöyle değerlendirdi: “Etkinlik alanına geldiğimizde polislerin kampüsün A1 ve A4 kapılarında beklediğini gördük. Ayrıca etkinliği yapacağımız çimlerde fıskiyeler açılmıştı. Bu akşam Devrim Stadyumu'nda Kuir Salsa etkinliğimiz olacak. Merak ediyoruz orada da fıskiyeler açılacak mı?”

“Devrim Stadyumu gübreleme bahanesi ile kapatıldı”

Alanda bekleyen polise rağmen bir araya gelip gökkuşağı afişini boyadıklarını belirten ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması aktivistleri, “Afiş boyama etkinliğinin ardından Kuir Salsa etkinliğini yapmayı planladığımız Devrim Stadyumu’nun gübreleme bahanesi ile kapatıldığını öğrendik. Bu sebeple Kuir Salsa etkinliğimizi stadyumun hemen yanındaki çimlerde yapacağız” dedi.

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması 22. Yıl Onur Haftası etkinlikleri bu akşam Kuir Salsa ile devam edecek. Kuir Salsa Devrim Stadyumu'nun yanındaki tenis kortunda, saat 18:00’de başlayacak.

Etkinliklerinin tümüne göz atmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili haber:

ODTÜ Rektörlüğü, Valilik yasağını gerekçe göstererek Onur Haftası’nı yasakladı


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam