17/03/2008 | Yazar: Erdal Matur

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrenci Gazetesi Gaze

ODTÜ’lüler eşcinsel öğrenci topluluğu istiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrenci Gazetesi Gazete ODTÜLÜ’nün düzenlediği ‘ODTÜ’de eşcinsel öğrenci topluluğu kurulması’ konulu anket sonuçlandı. 1000’den fazla kişinin katıldığı anket olumlu sonuçlar içeriyor. Erdal Matur’un haberi.

Türkiye’nin en büyük öğrenci gazetesi olan ve internet üzerinden yayın yapan Gazete ODTÜLÜ’nün 1 – 16 Mart tarihleri arasında düzenlediği ‘ODTÜ’de eşcinsel öğrenci topluluğu kurulması’ konulu anketin sonuçları açıklandı.

1000’den fazla kişinin katıldığı anket olumlu sonuçlar içeriyor.

‘ODTÜ'de eşcinseller için bir topluluk kurulmalı mı?’ sorusuna verilen en fazla oy %45.2’lik oranla ‘Evet, şu ana kadar olmaması hata’ seçeneği olurken, bu seçeneği %29.9’luk oy oranı ile ‘Kurulsun veya kurulmasın, ilgilenmiyorum’ seçeneği izledi.

Topluluğun kurulmasına karşı olanlar ise %24.9’luk bir oranla ‘Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz!’ seçeneğine oy verdiler.

Meraklısına: Geçtiğimiz günlerde Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Grubu’nun kampüsün heryerine yapıştırdığı etiketler çok büyük ilgi toplamıştı. Eşcinsellerin aramızda olduğunu ve kadınlara yönelik tacizi, kadının ‘üstlendiği’ namusu sorgulayan etiketler öğrencilerin sıklıkla geçtiği yollara, kütüphaneye, sınıflara ve direklere yapıştırılmıştı. Bu etiketlerin anketle aynı zamanlarda olması, etiketlerin anketi olumlu yönde etkilediği düşünülüyor. Etiketlere www.cakt.blogspot.com ve www.yakakartlari.110mb.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.

*Muhabirimizin diğer haberleri:

[[ODTÜ’de kadın ve eşcinsel filmleri]]

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam