31/05/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Nisan Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı.

“OHAL’de dahi böyle bir yasak getiremezsin!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Nisan Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı.

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Nisan 2019 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Nisan ayı bülteninden işte bazı başlıklar…

LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır…

Mahkeme, “OHAL’de dahi böyle bir yasak getiremezsin’ dedi! Kaos GL’den avukatlar Hayriye Kara ve Kerem Dikmen, Ankara Valiliği’nin OHAL’de, Kasım 2017’de ilan ettiği yasağın mahkeme kararıyla kaldırılmasını kaosGL.org’a değerlendirdi: Mahkeme ‘LGBTİ+’ların temel hak ve özgürlüklerini tanımak ve korumak devletin yükümlülüğüdür. OHAL’de dahi böyle bir yasak getiremezsin’ dedi.

Kaos GL Derneği, mülteci çalışmaları programı kapsamında, Mersin’de, mülteciler ile birebir temas eden ve danışmanlık sağlayan saha çalışanlarına yönelik cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği eğitimi düzenlendi.

Kaos GL'nin Sendika Çalışma Grubu ve Eğitim Çalışma Grubu yeni dönem ilk buluşmasını İzmir’de gerçekleştirdi.

Sivil toplum, dayanışma, birlikte mücadele…

LGBTİ+ örgütleri ve aktivistlerin katılımıyla Mersin’de gerçekleşen Türkiye LGBTİ+ Örgütleri Meclisi’nde yüze yakın hak savunucusu bir araya geldi.

Aralarında Kaos GL Derneği’nin de bulunduğu 45 kurum, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Suriyeli mültecilere ilişkin ayrımcı sözlerine karşı basın toplantısı düzenledi.

Türk Psikologlar Derneği LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) Çalışmaları Birimi ve Türkiye Psikiyatri Derneği işbirliği ve Kaos GL’nin katkılarıyla düzenlenen ruh sağlığı alanında çalışanlar için cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği atölyeleri tamamlandı.

Gökkuşağı etkinlikleri…

‘Trabzon’un Cazıları’ isimli kadın aktivist grubu tarafından 5 – 7 Nisan tarihlerinde bu yıl 4.’sü gerçekleşen Kadın Dayanışma Festivali’ne Kaos GL Derneği’nden Aylime Aslı Demir ve Seçin Tuncel katıldı.

Kaos GL Derneği’nin “Dostluk” temasıyla bu yıl sekizincisini düzenlediği Feminist Forum 27 Nisan Cumartesi günü Ankara’da gerçekleşti. Lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların katılımıyla dostluğun konuşulduğu 8. Feminist Forum Kaos GL’den Aylime Aslı Demir’in açılış konuşmasıyla başladı.  

Kaos GL Derneği’nin, internet gazetesi KaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek, LGBTİ+’ları kendi hikayelerini yazmaya teşvik etmek, hak temelli haberciliği yaygınlaştırmak için düzenlediği Medya Okulu Nisan ayında İzmir’deydi.                                         

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneğitelefon ve mail yoluyla, mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lere sosyal danışmanlık hizmeti sağlıyor. Aralıksız olarak danışmanlık veren Kaos GL, yasal haklar, eğitim, sağlık, askerlik başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor. Danışmanlık almak isteyen LGBTİ’ler Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu 2019 Araştırması ile 2019 Nefret Suçları Araştırması sürüyor.

Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin Nisan Ayı İnternet Seyri: LGBTİ+ dostu belediyeler, cinsel sağlık afişi ve Suriyeli LGBT mülteciler…

Kaos GL Derneği'nin geçtiğimiz yıl 26 Nisan Lezbiyen Görünürlük Günü'nde yayınladığı “Söylemekten Çekinme: Lezbiyen” broşürünün güncellenmiş ikinci baskısı, bu sene de 26 Nisan Lezbiyen Görünürlük Günü'nde çıktı. 

Kaos GL ile KaosQ+ dergilerinin dağıtım, kitabevleri ve internet satışı için NotaBene ile bağlantıya geçebilir; abonelik için semih@kaosgl.org adresine yazabilirsiniz. Dergiye editor@kaosgl.org adresinden katkıda bulunabilirsiniz.

Derneğin 2018 Yıllık Faaliyet Raporu dijital ortamda yayımlandı. 2019 OcakŞubat ve Mart Aylık Faaliyet Raporları ise burada…

Kaos GL Derneği Aylık Faaliyet Raporu Nisan ayı bülteninin tamamı işte burada…


Etiketler: yaşam
İstihdam