23/09/2010 | Yazar: KAOS GL

İki gün önce bıçaklanarak öldürülen İrem O

'Okumak İstedi, Okutmadılar' Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İki gün önce bıçaklanarak öldürülen İrem Okan’ın travesti ve transeksüel arkadaşları ve annesi Melek Okan, evininin önünde mum yakıp yollara gül bıraktılar. Acılı anne, “Benim çocuğum cinsel kimliği nedeniyle hep toplumdan itildi. Okumak istedi okutmadılar. Koskoca dünyaya sığdıramadılar benim evladımı, bunlarla düşüp kalkan kişiler suçlu değil mi?” dedi. 

İrem Okan, iki gece önce Bursa Merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Mahallesi’ndeki evinde bıçaklanarak öldürüldü. Yapılan araştırmaların ardından cinayet şüphelisinin internetten tanıştığı 22 yaşındaki Emrah Şen olduğu belirlenerek, olay sırasında elini kesen şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

İrem Okan’ın annesi Melek Okan çocuğunu doğduğu Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Edincik Beldesi’nde toprağa verdikten sonra Bursa’ya geldi. Öldürülen evladının evinin önünde gözyaşları döken Melek Okan, “Benim çocuğum cinsel kimliği nedeniyle hep toplumdan itildi. Okumak istedi okutmadılar. Koskoca dünyaya sığdıramadılar evladımı. Çocuğum suçlu da onlarla düşüp kalkan kişiler suçlu değil mi?” dedi. 

Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren ise Bursa’da 5 yılda 7 transeksüel cinayeti işlendiğini hatırlatarak, “Bu nefret cinayetleri bitmeli, TBMM’de travesti ve transeksüel cinayetleriyle ilgili olarak düzenlemeler yapılmalı, önlemler alınmalı” diye konuştu. 15 yıllık arkadaşı olan İrem  Okan’ın aşçı olmak istediğini belirten Öykü Evren, transeksüel olduğu için bu isteğini yerine getiremedi diye konuştu. 

İrem Okan’ın öldürüldüğü evin önüne kırmızı karanfil ve güller koyup, mum yakarak bir saat boyunca eylem yapan 30 kişilik grup ‘Kurban olmak istemiyoruz’ diye slogan atıp dağıldılar. (dha)
 
Radikal / Hüseyin TÜCCAR- Selahattin BUDAKOĞLU 

Konuyla iligili haberler:
[[http://kaosgl.org/icerik/iremin_katil_zanlisi_yakalandi|İrem’in Katil Zanlısı Yakalandı]]



Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret