21/11/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği 20 Kasım Nefret Cinayeti Mağduru Transları Anma Günü’nde Taksim Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı

Öldürülen Transların Anısını Unutmayacağız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği 20 Kasım Nefret Cinayeti Mağduru Transları Anma Günü’nde Taksim Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı
 
1998 yılında Afro-Amerikan trans-kadın Rita Hester’in kendi evinde öldürülmesinin ardından her yıl 20 Kasım’da tüm dünyada nefret cinayeti mağduru transların anısına çeşitli eylemler düzenleniyor. İstanbul’da da İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği düzenlediği basın açıklamasıyla nefret cinayetlerine ve transların uğradığı hak ihlallerine dikkat çekti.
 
Dernek, basın açıklamasında ahlak, toplum yapısı, din gibi gerekçelerle kışkırtılan trans cinayetlerine yargı organlarıyla ağır tahrik indirimi uygulanarak onay verildiğinin altını çizdi. Trans kimliklerin hastalık ya da sapkınlık olmadığını, nefret kültürünün tüm ötekilerin ortak mücadelesiyle son bulacağını ekledi.
 
Translar İnsan Haklarını İstiyor
 
Türkiye translara yönelik şiddet ve cinayetlere karşı henüz yasal bir adım atmadı. LGBT örgütlerinin talepleri arasında anayasanın eşitlik maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadelerinin eklenmesi, translara yönelik Kabahatler Kanunu ve Trafik Kanunu uygulamalarının son bulması, zorunlu seks işçiliği dışında istihdam alanlarının yaratılması ve nefret suçlarına gerekli cezaların verilmesi bulunuyor.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam