19/10/2019 | Yazar: Aslı Alpar

“LGBTİQ+’ların Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Özgürlüğü” başlıklı çalıştayın açılış konuşmasını Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan yaptı.

“Öldürülmeme ve sevdiğinin elini korkusuzca tutma hakkının aynı anda haykırıldığı tek haktır LGBTİQ+ haklarıdır”    Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi ve Kaos GL Derneği’nin düzenlediği “LGBTİQ+’ların Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Özgürlüğü” başlıklı çalıştay 19 Ekim Cumartesi günü Ankara Barosu Eğitim Genel Merkezi’nde başladı.

Çalıştay’ın açılış konuşmasını Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan yaptı. Sağkan konuşmasına LGBTİQ+ Hakları Merkezi kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Merkezin kurulmasının ardından Akit’in hedef göstermesinin ardından açıklama yapmak istediklerinde de polis şiddeti ile karşılaştıklarını hatırlatan Av. Sağkan şunları söyledi:

“Sadece bir film gösterimi yapmak istediğimizde, Valilik tarafından Ankara’nın en spesifik yasağını yaşadık. Burada bir film gösterimi yapamayınca aynı filmi cep telefonlarımızla dışarıda izledik. Sessiz kalmadık çünkü yasaklamak isteyenlere bu mücadelenin önüne geçemeyeceklerini göstermemiz gerekir. ‘Yasak’ denildiğinde geri adım atarsak istediklerini yapmalarına izin vermiş oluruz. Ankara Barosu’na LGBTİ+ haklarını savunduğu için teşekkür ediyorum.”

"İstisnası olmadan her coğrafyada LGBTİQ+ hakları tanınıp tesis edilene dek ortaçağda kalacağız"

Sağkan, “21. yüzyıldayız. Bu çağda insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamak için savaş vermenin sona ermesi gerekiyordu. Oysa biz bu çağda aynı ve farklıklardan bağımsız şekilde sadece insan oldukları için eşitçe yaşama hakkının tohumlarını atmak yerine savaşmak zorundayız. Bu yüzyılda orta çağın dehlizlerinde kalması gereken bir savaş... Bu savaşta birbirimizin elleri, gözleri ve sesleri olmak zorundayız” dedi.

“Öldürülmeme ve sevdiğinin elini korkusuzca tutma hakkının aynı anda haykırıldığı tek haktır LGBTİQ+ hakları. Biz ataerkiden kaynaklanan her türlü eşitsizliği, ötekileştirmeyi sevgiye olan inancımızla hep beraber yıkacağız. İstisnası olmadan her coğrafyada LGBTİQ+ hakları tanınıp tesis edilene dek orta çağda kalacağız.


Etiketler: insan hakları
İstihdam