19/08/2008 | Yazar: Kaos GL

Olimpiyat’ın açık sporcuları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Outsports.com'un araştırmasına göre Olimpiyat’ta yarışan 10 bin 500 sporcudan yalnızca 10’u açık eşcinsel. Tek açık gey ise Avustralyalı dalgıç Matthew Mitcham.

Outsports.com adlı eşcinsellere yönelik internet sitesinin araştırmasına göre Olimpiyat’ta yarışan 10 bin 500 sporcudan yalnızca 10’u açık eşcinsel.
Gizlenen sporcular cinsel kimliklerini açıklamalarının hayranları ve arkadaşlarınca reddedilmelerine neden olacağından ya da kazançlarının düşmesinden çekiniyor.
İsmi verilen eşcinsel sporculardan dokuzu lezbiyen: Alman bisikletçi Judith Arndt, Alman eskrimci Imke Duplitzer, Norveçli hentbolcu çift Gro Hammerseng ve Katja Nyberg, Amerikalı futbolcu Natasha Kai, Amerikan softball oyuncusu Lauren Lappin. Cinsel yönelimini açıklayan tek eşcinsel erkekse Avustralyalı dalgıç Matthew Mitcham.
*
Norveçli hentbolcu çift Gro Hammerseng ve Katja Nyberg


*
Natasha Kai ve Matthew Mitcham

Outsports’a göre esas rakam 1000’i bulabilir. Site, Martina Navratilova ve Amelie Mauresmo gibi tenisçilerin cinsellikleri konusundaki mücadelelerinden sonra, bu rakamın hayal kırıklığına uğrattığını söylüyor. Danışmanlık şirketlerine göre, firmalar eşcinsel sporcunun promosyonunu yapmak istemiyor.


Etiketler: yaşam, spor
nefret