03/04/2018 | Yazar: Yıldız Tar

​Kapalı kapılar ardında fısıldanan aşk sözcükleri ve omza konan dostane bir el Maganga Mwagogo’nun fotoğraflarında…

Omza konan dostane bir el Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kapalı kapılar ardında fısıldanan aşk sözcükleri ve omza konan dostane bir el Maganga Mwagogo’nun fotoğraflarında…

Maganga Mwagogo, Kenyalı 25 yaşında bir fotoğrafçı. Eşcinsel olmanın suç sayıldığı bir ülkede “eşcinsel ya da heteroseksüel fark etmeksizin aşkın evrensel olduğunu” göstermeye çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl Kenya Onur Yürüyüşü sırasında bir fotoğraf serisi yayınladı. Mwagogo, “Toplumuma queer’lerin de heteroseksüeller gibi aşkı deneyimlediklerini ve yine herkes gibi şefkatli anları paylaştıklarını göstermek istiyorum. Queer olmak, dünyanın birçok yerinde hala acımasızlık ve düşmanlıkla karşı karşıya kalıyor. Bu fotoğraf serisi umuyorum ki, dünyanın geri kalanı ciğerleri elverdiğince bağırırken aşkını kapalı kapılar ardında fısıldamak zorunda kalanlar için omza kolan dostane bir el gibi hissettirecek” diyor Out dergisine verdiği röportajda.

Ülkede eşcinsellik suç

Kenya’da Ceza Kanunu’nda Britanya sömürgeciliğinden kalma eşcinselliği suç kabul eden maddenin değişmesi için de mücadele sürüyor. Ülkede geçtiğimiz günlerde Yargıtay, eşcinsel olduğundan “şüphelenilen” kişilere uygulanan “anal muayene” işkencesinin yasadışı olduğuna karar verdi. Eşcinselliğin yasadışı olduğu ve 14 yıla kadar hapisle cezalandırıldığı ülkedeki bu karar, Ulusal Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu’nun (National Gay and Lesbian Human Rights Commission) başvurusu sonucu alındı.


Etiketler: kültür sanat
nefret