17/03/2013 | Yazar: Seçin Tuncel

Batman, Balıkesir, Mersin, İstanbul, Van, İzmir, Konya, Kayseri, Eskişehir, Diyarbakır, Malatya’dan kadınlar ve LGBT’ler 2. Uluslararası Feminist Forum için bu haftasonu Ankara’da buluşuyor. Kaos GL Derneğinin düzenlediği Feminist Forumun katılımcıları "neden Feminist Foruma katılıyorsun?"u cevapladı.

Batman, Balıkesir, Mersin, İstanbul, Van, İzmir, Konya, Kayseri, Diyarbakır, Eskişehir ve Malatya’dan kadınlar ve LGBT’ler 2. Uluslararası Feminist Forum için bu haftasonu Ankara’da buluşuyor. Kaos GL Derneğinin düzenlediği Feminist Forumun katılımcıları, "Neden Feminist Foruma katılıyorsun?" sorumuza şu cevapları verdiler. 
 
Esra Güleç - Kayseri 
 
Feminist foruma katılıyorum çünkü ilk katılışımda hayatımda özgürleşmemi sağlayan önemli bir dönüm noktası oldu. Ve bir kadın olarak daha da çok özgürleşmek için yine katılıyorum.
 
Kadın hareketi ve LGBT hareketine dair her  oturumda çok önemli bilgiler edinebileceğime inanıyorum.
 
Feminizmin erkek şiddetine karşı, eril zihniyetin dünyanın her yerinde bu kadar yaygın oluşuna karşı verdiği mücadelenin daha da geliştirilmesi için bir şeyler yapmam gerektiğine inanıyorum.
 
Sistemli bir şekilde sürdürülen erkek şiddetine karşı daha güçlü bir kadın dayanışması  olsun istiyorum.
 
Feminist foruma katılıyorum çünkü bu gün bir sosyolog olarak yaptığı araştırmalardan dolayı maruz kaldığı erkek şiddetine devlet şiddetine karşı özellikle de Türkiye'de feminist mücadelenin ilerlemesinde çok önemli katkılar sağlayan Pınar Selek'le dayanışma adına onun verdiği mücadeleyi devam ettirebilmek adına feminist mücadele içerisinde yer almak istiyorum. İşte bu nedenle bu yıl 2.si düzenlenen Uluslararası Feminist Forum'da olmak istiyorum.
 
Deniz Şentepe - Mersin
 
II. Uluslararası Feminist Forumuna katılmak istiyoruz çünkü erkek egemen ataerkil toplumsal yapı kadını ve LGBT'leri ürettiği erkek baskısı ile yüzyıllardır ötekileştiriyor. Ürettiği aynı yapı nefret söylemiyle kadınları ve eşcinselleri hayatından ediyor. 
Bu erkek egemen ataerkil yapıyı kadınlar ve escinseller birlikte yürütecekleri mücadele ile daha güçlü bir şekilde kırabileceklerdir bu inançla Mersin'de oluşumuna yeni başladığımız Mersin LGBT olarak bu foruma katılarak mücadelemize ivme kazandıracağımızı düşünüyoruz. Bu nedenle orada yerimizi almak istiyoruz.
 
Semine Dengeşik - Malatya
 
Toplumsal cinsiyet politikalarını konuşmak, tartışmak, yüzleşmek ve birlikte mücadele etmek için.
 
Emek TerziBatman
 
Feminist foruma katılıyorum çünkü kadınların, eşcinsellerin ,transların , kürtlerin ve diğer  tüm ötekilerin dayanışması gerektiğine inanıyorum. Değiştirmemiz gereken çok şey var...
 
Gizem Baysal - İstanbul
 
Feminist Foruma katılıyorum çünkü; kadınlık ve erkeklik meselesinin sadece ikililikler üzerinden değil, yaşanılan tüm ayrımcılıkların temelinden kaynaklandığını düşünüyorum. Farklı bakış açıları ile yaşamın her alanındaki haksızlıkların tartışılacağı bu forumun benim için iyi bir deneyim olacağına ve birikimlerimi daha da zenginleştireceğine inanıyorum. 

Hayat Çelik - İstanbul
 
Feminist Foruma katılıyorum çünkü; genel olarak kadın/erkek ayrımcılığına karşı çıkarak, cinsler arasında siyasal, ekonomik ve toplumsal eşitliği savunan görüş olarak feminizmi; yerli yabancı farklı bakış açıları üzerinden görme deneyimi edinmek istiyorum.
 
Yıldız Tar - İstanbul
 
Feminist Foruma geliyorum çünkü ataerki ve heteroseksizme karşı mücadelelerimizi dayanışmayla güçlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Farklı deneyimlerden ve coğrafyalardan gelen feministler ve LGBT aktivistlerinin deneyimlerini paylaşmasının çok önemli olacağını düşünüyorum. Geçen yıl da katılmıştım ve forumdaki dayanışma ruhu bana güç vermişti.
 
Ezgi Ege - İzmir
 
Uluslararası Feminist Forum’a geliyorum çünkü; değişik ülke ve kültürlerden gelen kadınlarla birlikte ortak sorunları farklı bakış açılarıyla tartışacak olmak bana heyecan veriyor. Ayrıca karşılıklı paylaşımlarımızla feminist lezbiyen hareketi bir adım daha ileri götürebileceğimize inanıyorum.
 
Hilal Esmer - İstanbul
 
Çünkü feministim.. ve feminizmin kimsenin tekelinde olmadığını düşünüyorum. farklı feminist mücadeleler ve varolma biçimleriyle konuşma zeminini kaybetmek istemiyorum. ayrıca mısırlı feministlerle tanışmak için sabırsızlanıyorum.
 
Michelle Ho- Kanada/İzmir
Feminist Forum’a gidiyorum çünkü; feminizm yalnızca benim için ya da benim ülkem için önemli olan bir konu değil, duyulması gereken bir çok sesin içinde yükseldiği, tüm dünyayı kapsayan bir hareket.
 
Çağdaş Elmalı - Balıkesir
 
Ben trans bir bireyim ve sokakta, okulda, mahallede, dolmuşta, hatta hastanelerde bu sebepten dolayı dışlanıyorum. Aslında tüm mesele kadına benzediğim, kadın gibi davrandığım ve en mühimi kendimi kadın gibi hissettiğim için... Bu durum ancak şu şekilde açıklanabilir; bir erkek daima kadından üstündür ve kadın olmak aşağılık bir şeydir sadece erkeği tatmin ederken biraz değerlenir. Ataerkil toplumların hepsi bu sebepten ötürü trans bireyleri dışlamakta, hor görmekte ve ÖLDÜRMEKTE.... İnsanların gözünün önünde erkeklik yüceliğini reddedip onların gözündeki aşağılık varlığa benzemeye çalışıyorsun çünkü.
Bu sebepten ötürü bu olayı bir toplum sorununun yanı sıra bir kadın problemi olarak gördüğümden, Feminist Forum’a KA-TI-LI-YO-RUM!!!
 
Uğur Büber - Balıkesir
 
Feminist Foruma katılıyorum çünkü Kadın Devriminin ancak dünya feministleriyle ortak yürütülebileciğini düşünüyorum. Bu bağlamda çok sayıda ülkeden feministin mücadelelerinden kesitler bizlere de yol gösterecektir. Belki de erkliğe ve heteroseksizme küçük de olsa bir darbe vurulur. Belki de bu yolda ekilen tohumlar filizlenir. 
 
Melis Berçem Demir - Amed
 
Feminist Foruma katılıyorum çünkü, ben bir kadınım ve bu dünyada varım, çünkü ben bir insanım ve kadın cinayetlerine, istismarına ve bu cinsiyetçi toplumun her türlü anti hümanist yapısına karşıyım. Çünkü ben Kürt bir LGBT aktivisti olarak şuna eminim ki; daha farklı bir dünya mümkün. 

Etiketler: kadın
İstihdam