26/02/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Nike, kadın sporcuların “çılgın” bulunmasını konu alan bir reklam filmi yaparak “Madem öyle, onlara yapabileceklerini göster” dedi.

“Onlara çılgının neler yapabileceğini göster” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Nike, kadın sporcuların “çılgın” bulunmasını konu alan bir reklam filmi yaparak “Madem öyle, onlara yapabileceklerini göster” dedi.

Nike, kadınların spor dallarında gösterdikleri tepkilerin “çılgınca” ve “histerik” bulunmasını konu alan bir reklam filmi yaptı. Reklam filmi, sporcu kadınların hangi durumlarda hangi sıfatlarla anıldığına dikkat çekiyor. Son sahnede Nike “Eğer sana çılgın diyorlarsa, güzel, sen de onlara çılgının neler yapabileceğini göster” diyor:

“Duygularımızı gösterirsek ‘dramatik’ olarak adlandırılırız. Erkeklere karşı oynamak istiyorsak ‘deli’, bir şeylere karşı çıktığımızda ‘sinir bozucu’; eğer çok iyiysek bizde yanlış giden bir şeyler var demek oluyor bu. Sinirlenirsek ‘histerik’, ‘mantıksız’ ve ‘deli’ oluyoruz. Bir kadının maratonda koşması çılgınlık. Bir kadının boks yapması çılgınlık. Bir kadının basket atması çılgınlık. NBA takımının koçu olmak da çılgınlık. Bir kadının baş örtüsüyle yarışması, 23 kez sayı vermeden kazanması ve doğurduktan sonra daha fazlası için geri dönmesi; çılgınlık, çılgınlık, çılgınlık. Yani, eğer sana ‘çılgın’ diyorlarsa, güzel, sen de onlara çılgının neler yapabileceğini göster.”


Etiketler: yaşam, spor
nefret